Τσίπρας για Συνταγματική Αναθεώρηση: Είμαστε προς την έξοδο από την κρίση (video)

Τους άξονες που κινείται η προτεινόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση παρουσίασε σε εισήγησή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Για εγχείρημα διαλόγου με τους ίδιους τους πολίτες», μίλησε ο πρωθυπουργός.

Η επιτροπή όπως τόνισε, αποτελεί τον κρίκο ανάμεσα στην κοινωνία και σε μία σοβαρή θεσμική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Θέλουμε να πάρουμε το στίγμα του τι ζητάμε από εμάς οι πολίτες», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η

συζήτηση για το Σύνταγμα είναι πιο άμεση και καθαρή για την ίδια τη δημοκρατία και δεν μπορεί να θεωρείται ο όρος Δημοκρατία κενός περιεχομένου», είπε ο πρωθυπουργός καθώς συνδέεται με τα δικαιώματα, τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη

Οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο στη συζήτηση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτοί που υποτιμούν την άποψη των πολιτών ενδεχομένως κάτι να φοβούνται ή να θέλουν να κρύψουν, επισήμανε ξεκαθαρίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πολίτες».

Καλούμαστε να συζητήσουμε για τη νέα μεταπολίτευση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε στη φάση της μετάβασης, προς την έξοδο από την κρίση», σχολίασε μεταξύ άλλων και τάχθηκε υπέρ της ευρείας αναθεώρησης.

«Χρειάζεται να ακουστεί η φωνή των αποκλεισμένων από την εξουσία και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους στην διαδικασία και εδώ μπορεί να βοηθήσει το διαδίκτυο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εκκίνηση των θεσμικών αλλαγών εάν είναι δυνατόν από το ερχόμενο Φθινόπωρο. Το εγχείρημα θα δικαιωθεί είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Τη συνεδρίαση της επιτροπής μετέδωσε απευθείας το altsantiri.gr.

Συνταγματική Αναθεώρηση

Εισήγηση του πρωθυπουργού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Posted by Εφημερίδα "Η Αυγή" on Dienstag, 7. März 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα