«Ανήθικη η ασάφεια των Θεσμών στο θέμα χρέους», τονίζει ο Τσακαλώτος

Η Ελλάδα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις«Χωρίς σαφήνεια στο χρέος, νιώθω σαν να προετοιμάζω ομάδα ποδοσφαίρου που κανείς δεν μου έχει δείξει πού είναι το τέρμα», λέει ο Τσακαλώτος

Άκρως επικριτικός για τη στάση των Θεσμών στο θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους υπήρξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη, που έχει ως

θέμα την επιστροφή της Ελλάδα στις χρηματαγορές.

Τόνισε ότι «η Ελλάδα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, ωστόσο, οι Θεσμοί δεν μπορούν να παράσχουν σαφήνεια για το χρέος και αυτό δεν είναι ηθικά σωστό».

«Χωρίς σαφήνεια στο χρέος, νιώθω σαν να προετοιμάζω μια ομάδα ποδοσφαίρου για έναν αγώνα για τον οποίο κανείς δεν μου έχει δείξει πού είναι το τέρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο έλληνας υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι ελάχιστα πράγματα έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι χρειαζόταν.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στο προσεχές Eurogroup στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να αποσαφηνιστούν τα μέτρα που θα θέσουν το χρέος σε μια βιώσιμη πορεία.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν μπορεί το ΔΝΤ να είναι καλό για τις μεταρρυθμίσεις και κακό για το χρέος».

Άφησε επίσης αιχμές για τη στάση της ΕΚΤ, λέγοντας ότι δουλεύει με μυστήριους τρόπους και δεν μας λέει αν μοιράζεται τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Την ανάγκη να αποσαφηνιστούν τα μέτρα διευθέτησης του ελληνικού χρέους επεσήμανε από το ίδιο βήμα του Συνεδρίου ο Κερέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα