Ανεβάζει τους τόνους η Ρωσία – Στον «αέρα» η επίσκεψη Λαβρόφ μετά τις απελάσεις διπλωματών

«Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα δεν εξακολουθεί να προετοιμάζεται» ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου ΕξωτερικώνΤο Μακεδονικό βαθαίνει την κρίση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας

Οι απελάσεις των ρώσων διπλωματών και και το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν βάλει στον «πάγο» την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδας.

«Η

επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα δεν εξακολουθεί να προετοιμάζεται” ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Interfax, την στιγμή που στις Βρυξέλλες ολοκλήρωναν τις εργασίες τους οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Στο άλλο τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει ένδειξη στην παρούσα φάση, σε σχέση με το εάν θα λάβει χώρα η επίσκεψη του Λαβρόφ στην Ελλάδα”, με τη φράση να αποδίδεται και πάλι σε πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επρόκειτο να επισκεφθεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο μετά από πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά. Μάλιστα χθες το Interfax έγραψε επικαλούμενο την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, ότι οι επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα και Τσίπρα στη Μόσχα που είναι προγραμματισμένες εντός του 2018 προετοιμάζονται κανονικά ώστε να είναι “επιτυχείς”.

Οπως φαίνεται το Μακεδονικό βαθαίνει την κρίση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι ξεκάθαρη και διαμήνυσε από χθες, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές μεθοδεύσεις που θα υπονομεύουν ουσιαστικά την εξωτερική πολιτική της χώρας για την υλοποίηση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ προχωρώντας στις απελάσεις δύο χαμηλόβαθμων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα