Αναζητείται λογική

Ο Μητσοτάκης λέει ότι για να γίνει απεργία χρειάζεται πενήντα τοις εκατό συν ένας, με φυσική παρουσία. Εάν ένα σωματείο έχει 3000 μέλη, πρέπει 1501 άνθρωποι να πάνε να ψηφίσουν.

Σ’ αυτή τη χώρα, μ’ αυτή την κυκλοφορία, με αυτά τα τρεξίματα που έχει ο καθένας, όλη μέρα σε εφορίες, ΙΚΑ, γνήσια υπογραφών, στην πιο παρανοϊκή χώρα της γραφειοκρατίας, να πρέπει και να πάει. Να μην αρκούν οι εκπρόσωποι, και ούτε τέλος πάντων να μπορεί η φυσική παρουσία να γίνει ηλεκτρονική.

Βέβαια,

ποιος θα γράφει το όνομα του, ότι θέλει να απεργήσει, όταν βλέπει μια κυβέρνηση που όποιος της αντιτίθεται τον εκδιώκει. Από την άλλη μπορεί σ’ ένα σωματείο με 3000 ανθρώπους να πηγαίνουν 30Ο άτομα και με πλειοψηφία 200 να αποφασίζεται απεργία; Πώς ξέρουμε τι αληθινά θέλει η πλειοψηφία; Η Αριστερά δεν καταλαβαίνει ότι σιγά- σιγά οι συνδικαλιστές χάνουν την δυναμική τους διότι έχουν μπει σ’ ένα ισχυρό κλοιό αμφισβήτησης. Όχι ο συνδικαλισμός, οι συνδικαλιστές. Αναζητείται Λογική. Ούτε το ένα σωστό, ούτε το άλλο.

Χρειάζονται όλοι να ξαναδιαβάσουν το βιβλίο της σημερινής εποχής. Ο καθένας διαβάζει τα παλιά του βιβλία. Με δεξιά και αριστερά σκονάκια δεν λύνονται προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα