Τι είναι το shelf cloud, το σύννεφο που κάλυψε και «μαύρισε» την Αττική – Απίστευτες εικόνες (video)

Ο καιρός άλλαξε απότομα την Πέμπτη (3/10) αργά το μεσημέρι και στην Αττική και όσοι ήταν έξω είδαν σύννεφα να καλύπτουν και να «μαυρίζουν» τον ουρανό από τα δυτικά.

Στον αττικό ουρανό εξελίχθηκε το φαινόμενο «shelf cloud», με αποτέλεσμα να γεμίσουν με φωτογραφίες τα social media, λόγω και των περίεργων σχηματισμών που έκαναν τα σύννεφα. Πρόκειται για εικόνα που δεν είναι καθόλου συνηθισμένη για την Αττική.

Τι είναι το «shelf cloud», που σου δίνει την αίσθηση

ότι τα σύννεφα πέφτουν προς το έδαφος, ενώ πίσω τους αφήνουν έναν άνοιγμα, που ακολουθείται από πολλή βροχή; Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, χαρακτηριστικό του shelf cloud είναι η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους. Συνήθως προηγείται ισχυρός άνεμος και ακολουθεί το ξέσπασμα της καταιγίδας.

Τα σύννεφα αυτά προκαλούνται από τις απότομες μετακινήσεις θερμών και ψυχρών αέριων μαζών. Φαίνονται εντυπωσιακά, ίσως ακόμη και τρομακτικά και πολλοί τα μπερδεύουν με ανεμοστρόβιλο. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνα. Εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο γρήγορα εμφανίστηκαν, όπως και έγινε αφού μετά την καταιγίδα εμφανίστηκε στον ουρανό ένα ουράνιο τόξο. Στη συνέχεια ο ουρανός άνοιξε…

Φωτογραφίες από σελίδα Low pressure στο Facebook, intimenews.gr, eurokinissi.gr, costas dotsikas σελίδα Cyclone Of Rhodes στο Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα