Αναβολικά είχε πάρει ο μακελάρης του Ουέστμινστερ, Χαλίντ Μασούντ

Σκόρπισε τον τρόμο στο Ουέστμινστερ στις 22 Μαΐου όταν έπεσε με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες και να τραυματιστεί θανάσιμα από το μαχαίρι του ένας αστυνομικός.

Δείτε επίσης: Η στιγμή που το αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ

Ο λόγος για τον 52χρονο Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, είχε κάνει χρήση αναβολικών στεροειδών πριν εξαπολύσει την επίθεση και τελικά

πέσει νεκρός.

Η επίθεση ήταν η πρώτη από πέντε επιθέσεις που διαπράχθηκαν πέρσι στη Βρετανία και σύμφωνα με τις αρχές σχετίζονταν με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Μασούντ είχε πάρει αναβολικά στεροειδή ώρες ή μέρες πριν το θάνατό του, ενώ τονίζεται ότι: «έχει δοθεί εντολή για την διενέργεια μιας πιο εξειδικευμένης τοξικολογικής εξέτασης για την εκπόνηση μιας έκθεσης που θα διευκρινίζει πώς η χρήση στεροειδών μπορεί να επηρέασε τον Χαλίντ Μασούντ».

Ο δικηγόρος Γκάρεθ Πάτερσον, νομικός εκπρόσωπος των συγγενών τεσσάρων από εκ των θυμάτων, επέκρινε εταιρείες πληροφορικής για τη στάση τους αναφορικά με την κρυπτογράφηση και την αποτυχία τους να αφαιρούν υλικό που προωθεί ριζοσπαστικοποίηση από τις πλατφόρμες και ιστοτόπους τους.

Ο Πάτερσον δήλωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν απαντήσεις για το πώς ο Μασούντ, γνωστός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5, ριζοσπαστικοποήθηκε και γιατί λίγο πριν την επίθεση που διέπραξε, μπόρεσε να κοινοποιήσει ένα έγγραφο με εξτρεμιστικό περιεχόμενο μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εικόνα: Business Insider

Keywords
Τυχαία Θέματα