Αναβλήθηκε το Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ λόγω του κορονοϊού: Σε απομόνωση οι ποδοσφαιριστές

Την απόφαση να αναβάλει το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι πήρε η Premier League, όπως ανακοίνωσαν οι «κανονιέρηδες», λόγω του… Βαγγέλη Μαρινάκη, που ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον ιό. Παίκτης της Μετς σε καραντίνα.

Στην ανακοίνωσή της, η Άρσεναλ τονίζει πως η εξέλιξη είναι συνέχεια της είδησης πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης

έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. «Λάβαμε ιατρικές συμβουλές και αναζητούμε όποιο πρόσωπο που είχε στενή επαφή, όπως αυτή ορίζεται, μαζί του στο παιχνίδι πριν από 13 μέρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό για το Europa League πριν από δυο εβδομάδες, πολλοί από τους παίκτες των Λονδρέζων συναντήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Το να κόλλησαν οι παίκτες της Άρσεναλ κορονοϊό είναι μάλλον αδύνατο», όπως αναφέρει η ομάδα στη ανακοίνωσή της.

«Η ιατρική συμβουλή που λάβαμε είναι πως ο κίνδυνος να προσβληθούν (οι παίκτες) από τον Covid-19 είναι εξαιρετικά χαμηλός. Ακολουθούμε, ωστόσο, αυστηρά τις οδηγίες της κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν πως όποιος έρχεται σε επαφή με κάποιον που έχει τον ιό, θα πρέπει να μπει σε κατ’ οίκον απομόνωση για 14 μέρες από την τελευταία φορά που είχαν επαφή με τον ασθενή.

Έτσι, οι παίκτες δεν είναι διαθέσιμοι για τον αποψινό αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι και η Premier League αποφάσισε ότι το παιχνίδι θα πρέπει να αναβληθεί. Οι παίκτες θα παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να τελειώσει η περίοδος των 14 ημερών», υπογραμμίζει η Άρσεναλ.

Επίσης, τέσσερα στελέχη της Άρσεναλ που κάθονταν κοντά στον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα παραμείνουν απομονωμένοι στα σπίτια τους για 14 μέρες. Παράλληλα, σαν ένα ακόμη προληπτικό μέτρο, αν και η Άρσεναλ δεν το θεωρεί πιθανό όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, επικοινωνεί με άλλους καλεσμένους στον αγώνα ή προσωπικό του εστιατορίου και τους συμβουλεύει να ακολουθήσουν τις οδηγίες αν έχουν έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

«Όλοι στην Άρσεναλ εύχονται στον κ. Μαρινάκη μια γρήγορη ανάρρωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση των «κακονιέρηδων».

Υπενθυμίζεται ότι η Άρσεναλ, αλλά και η Νότιγζχαμ Φόρεστ εξέδωσαν ανακοινώσεις για το θέμα και την Τρίτη (10/03).

The Premier League have postponed our match with Manchester City on Wednesday night as a precautionary measure.https://t.co/qTX1QiXjZv

Arsenal (@Arsenal) March 11, 2020

POSTPONED

Wednesday’s Premier League clash between Man City and Arsenal has been postponed after it emerged Gunners personnel had come in to contact with COVID-19-affected Olympiacos owner Evangelos Marinakis pic.twitter.com/ny90vyc2nt

Goal (@goal) March 11, 2020

Ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ταχύτατα ανά την υφήλιο και ειδικά στην Ευρώπη, έκανε την… εμφάνιση του και στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ένας παίκτης της Μετς βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς έχει έλθει σε επαφή με ασθενή του Covid-19.

«Ένας παίκτης της Μετς, ο οποίος δεν έχει συμπτώματα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε στενή επαφή με ένα άτομο που διαγνώστηκε με τον Covid-19. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την δημόσια υγεία, ο παίκτης αυτός τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις με προσοχή και επαγρύπνηση από τον ιατρό του συλλόγου, σε στενή συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Ως προφύλαξη και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, όλες οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και δεν θα υπάρξουν πλέον μεμονωμένες συνεντεύξεις παικτών», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

FC Metz – Coronavirus : un joueur mis en quarantaine https://t.co/naOdcCfsSK

— Jeunesfooteux.com (@Jeunesfooteux) March 11, 2020

Πηγή: Αναβλήθηκε το Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ λόγω του κορονοϊού: Σε απομόνωση οι ποδοσφαιριστές - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα