Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου – Το παιδί ήταν εμβολιασμένο

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου αγοριού, που «έφυγε» από το μικρόβιο της διφθερίτιδας.

Όπως όλα δείχνουν, το παιδί τελικά είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, το παιδί -το οποίο είχε βεβαρημένο ιατρικό – φιλοξενήθηκε το 2011 από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου και έμεινε μέχρι να υιοθετηθεί. Αν και δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σαφής εικόνα για τα αίτια του θανάτου, ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής

του Παίδων Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού, υποστηρίζει, μιλώντας στο ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου. Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί είχε λάβει μόνο δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Ωστόσο, όπως φαίνεται τελικά, κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Πηγή: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου – Το παιδί ήταν εμβολιασμένο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανατροπή, 8χρονου –,anatropi, 8chronou –