Συγχαρητήρια από τη δήμαρχο του Παρισιού στον Τσίπρα – «Αποτελείς παράδειγμα για την Ευρώπη»

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία τον συνεχάρη για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπων, τονίζοντας πως ο ίδιος αποτελεί «παράδειγμα για την Ευρώπη».

Η κ. Ιντάλγκο επισήμανε επίσης τον κρίσιμο ρόλο του για την

ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας της έδωσε συγχαρητήρια για τις προσπάθειες της για τον πράσινο μετασχηματισμό της πόλης και τις σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε μια πόλη με έντονες ανισότητες.

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν την επόμενη περίοδο για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στη δήμαρχο (η οποία στηρίζεται από την Αριστερά, τους σοσιαλιστές και τους πράσινους) καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου στο δήμο του Παρισιού, όπου θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την Γαλλία.

«Συνάντησα τη Δήμαρχο Anne Hidalgo στην οποία έδωσα συγχαρητήρια τόσο για το έργο της για τον οικολογικό μετασχηματισμό της πόλης του Παρισιού, όσο και για τις προσπάθειές της για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Επικεντρωθήκαμε σε πρωτοβουλίες για τη διεθνή συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στην Ευρώπη» έγραψε αργότερα στο Facebook ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Συγχαρητήρια από τη δήμαρχο του Παρισιού στον Τσίπρα – «Αποτελείς παράδειγμα για την Ευρώπη» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα