Αναστάτωση με νεκρό άνδρα στην Κίνα από χανταϊό – Καθησυχάζουν οι επιστήμονες (video)

Εν μέσω πανδημίας του Covid – 19 και ενώ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα έχουν αρχίσει να αίρονται στην Κίνα, αναστάτωση προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός άνδρα από χανταϊό, έναν ιό που προκαλείται από ποντίκια και τα συμπτώματά του μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το USA Today, ένας επιβάτης λεωφορείου, βρέθηκε νεκρός και παράλληλα θετικός στον συγκεκριμένο ιό. Στο λεωφορείο

επέβαιναν άλλα 33 άτομα από την Ουχάν, που εξετάζονται.

Παρά τον φόνο που εξέφρασε ο κόσμος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, οι ειδικοί, από την πλευρά τους, είναι καθησυχαστικοί, κάνοντας λόγο για έναν σπάνιο ιό που προκαλείται μετά την έκθεση σε ούρα, περιττώματα ή σάλιο μολυσμένων τρωκτικών ή ακόμα και μετά από δάγκωμα ποντικιού και ο οποίος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Για τον ιό, που πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του στη δεκαετία του 1950 στον πόλεμο της Αμερικής – Κορέας στην Κορέα, όπως αναφέρει στη NY Post η επιστήμονας Dr. Sumaiya Shaikh, δεν υπάρχει εμβόλιο, ενώ τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κοροναϊού: πυρετός, βήχας, δύσπνοια, πονοκέφαλος. Η ίδια συμπληρώνει «Παρακαλώ, μην πανικοβληθείτε, εκτός αν σκοπεύετε να φάτε ποντίκια».

The #Hantavirus first emerged in 1950s in the American-Korean war in Korea (Hantan river). It spreads from rat/mice if humans injest their body fluids. Human-human transmission is rare. There were even vaccines developed for it. Please do not panic, unless you plan to eat rats.

— Dr Sumaiya Shaikh (@Neurophysik) March 24, 2020

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε ότι ο χανταϊός είναι σπάνιος, ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 40%. 

Πηγή: Αναστάτωση με νεκρό άνδρα στην Κίνα από χανταϊό – Καθησυχάζουν οι επιστήμονες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα