Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του φαντάρου στη Ρω – Αύριο το «ύστατο χαίρε»

Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν συγγενείς του 22χρονου στρατιώτη από το Ηράκλειο που αυτοπυροβολήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στη Ρω.

Μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος είχαν μεταβεί στη Ρόδο αναμένοντας τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής αλλά και προκειμένου να συνοδεύσουν τη σορό του στο «τελευταίο ταξίδι» της επιστροφής στη γενέτειρα.

Συγκλονισμένες η μητέρα και η αδελφή του από την ανέιπωτη τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους, ισχυρίζονται

ότι ο 22χρονος γιος και αδελφός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και μάλιστα υπήρχε μαζί τους συνεχής, σε καθημερινή βάση τηλεφωνική επικοινωνία χωρίς καμία από τις δύο να αντιληφθεί τίποτα το ανησυχητικό στη συμπεριφορά του.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία

Η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στη Ρόδο παρουσία και της τεχνικής συμβούλου κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, που ορίστηκε από την οικογένεια.

Μέχρι στιγμής πάντως και μετά από σχετική επιθυμία της οικογένειας δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα πρώτα συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η μητέρα του 22χρονου προσέφυγε με αίτηση – δήλωσή της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αύριο το τελευταίο «αντίο»

Το ταξίδι της επιστροφής στην Κρήτη για τον πρόωρα χαμένο έχει ήδη ξεκινήσει ενώ το συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» αύριο στις 11 το πρωί στον Άγιο Ιωάννη Χωστό.

Ο χαμός του συγκλονίζει την οικογένεια και τους φίλους του που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά και με αυτό τον τρόπο.

Είχε συχνή επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο άτυχος νεαρός είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με την αδελφή του και τη μητέρα του στο Ηράκλειο, με την οποία μάλιστα συνομίλησε το προηγούμενο βράδυ, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι ήταν προβληματισμένος και πολύ περισσότερο ότι ήταν αποφασισμένος για το απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκη, «από τις μέχρι και χθες έρευνες δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος της αυτοχειρίας, ενώ δεν είχε βρεθεί κάποιο σημείωμα που θα εξηγούσε το τι ώθησε τον 22χρονο στην αυτοκτονία. Η πρώτη εικόνα που έχουμε από το διοικητή της μονάδας του, δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να είχε περίεργη ή προβληματική συμπεριφορά».

Πληροφορίες: Cretapost.gr, Neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα