Ανανέωσε και ο Σιμόες – Στην ΑΕΚ μέχρι το 2023

Ολική ανατροπή έγινε και στην υπόθεση του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2022 με οψιόν για ακόμα έναν χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Αντρέ Σιμόες. Ο εκ των αρχηγών της Πρωταθλήτριας Ελλάδας

υπέγραψε για επιπλέον 3+1 χρόνια με την ομάδα μας.

Ο Αντρέ Σιμόες ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015 και ήταν βασικό στέλεχος στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2016 και στην επιστροφή της ομάδας μας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια, το 2018.

Επίσης είχε καθοριστική συνεισφορά στην επιστροφή της ΑΕΚ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την πορεία της έως τους «32» του UEFA Europa League τη σεζόν 2017-18 και την φετινή παρουσία της στους ομίλους του UEFA Champions League έπειτα από 12 χρόνια.

Συνολικά ο Πορτογάλος άσος μετρά σε αυτά τα χρόνια 130 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει τέσσερα γκολ».

Θυμίζουμε ότι ο Σιμόες ήταν ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που η διοίκηση είχε «παροπλίσει» η διοίκηση επειδή δεν είχαν δεχτεί να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Αυτό συνέβη στις 26 Νοεμβρίου παραμονή του αγώνα με τον Άγιαξ για το Champions League. Εκτοτε, ο Τάσος Μπακασέτας έγινε ο πρώτος για τον οποίο άλλαξαν τα δεδομένα όταν ανανέωσε τη συνεργασία στις 9 Ιανουαρίου, ακολούθησε ο Σιμόες και πλέον σειρά παίρνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ο Χιμένεθ θα φέρει την ελπίδα στον κόσμο»

Η ανανέωση της συνεργασίας του Αντρέ Σιμόες συνέπεσε με την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή, ο Πορτογάλος ρωτήθηκε για τον Χιμένεθ και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επιστροφή του «γιατί θα φέρει την ελπίδα στον κόσμο». Παράλληλα, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Έχω να πω τα καλύτερα. Βοήθησε την ομάδα να μπει στο Champions League. Τον εκτιμώ πάρα πολύ γιατί πολλές φορές είχαμε επαφή και μου έδινε έξτρα κίνητρο για να είμαι εκεί».

Όσον αφορά τη δική του «επανενεργοποίηση» και το διάστημα που πέρασε εκτός ομάδας, είπε: «Θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο για το μέλλον. Αλλά δεν ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχε κάτι καλύτερο. Γιατί αυτό που μου προσφέρει η ΑΕΚ και αυτό που έχω με την ΑΕΚ είναι μια διαφορετική σχέση. Όταν η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, είναι το καλύτερο κάποιοι παίκτες να δώσουν τον λόγο τους και να μείνουν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα