Ανοιχτή επιστολή Λεμπιδάκη: Είμαι καλά και ανακουφισμένος (video)

«Μια σκληρή δοκιμασία είχε αίσιο τέλος», δηλώνει ο Μιχάλης ΛεμπιδάκηςΠροφυλακιστέοι οι επτά συλληφθέντεςΑναμένονται έξι νέες συλλήψειςΤα τρία από τα έξι άτομα είχαν συναντήσεις με τον 60χρονο μεσίτη και αδερφό κατηγορούμενου στην Αθήνα

Με ανοιχτή επιστολή που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν τον ίδιο και την οικογένειά του κατά τους μήνες που κρατούνταν όμηρος.

«Μια σκληρή δοκιμασία είχε αίσιο τέλος. Είμαι καλά στην υγεία μου κι αισθάνομαι μεγάλη χαρά κι ανακούφιση», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Λεμπιδάκης. Και προσθέτει:

«Μέσα από κάθε οδυνηρή περιπέτεια μπορούμε να αναζητήσουμε διδάγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής μας και θα μας κάνουν καλύτερους».

«Ας στρέψουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους όλου του κόσμου που υποφέρουν: στα νοσοκομεία, τα πεδία μάχης, τους προσφυγικούς καταυλισμούς, σ’ εκείνους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά», καταλήγει η επιστολή του επιχειρηματία.

Η επιστολή

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Μια σκληρή δοκιμασία είχε αίσιο τέλος. Είμαι καλά στην υγεία μου κι αισθάνομαι μεγάλη χαρά κι ανακούφιση.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου:

– Την οικογένειά μου που, βιώνοντας πολύ δύσκολες στιγμές, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή μου.
– Την ηγεσία, τους αξιωματικούς και όλους τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή μου με πάθος, πολύ κόπο, μεθοδικότητα κι αποτελεσματικότητα.
– Τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην επιχείρησή μας που εξασφάλισαν την ομαλή λειτουργία της κατά την απουσία μας.
– Τους συνεργάτες μας, πελάτες και προμηθευτές, που μας στήριξαν έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα.
– Όλους τους ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους, που συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά μου, ή μας σκέπτονταν και προσεύχονταν για μας.

Μέσα από κάθε οδυνηρή περιπέτεια μπορούμε να αναζητήσουμε διδάγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής μας και θα μας κάνουν καλύτερους.

Ας στρέψουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους όλου του κόσμου που υποφέρουν: στα νοσοκομεία, τα πεδία μάχης, τους προσφυγικούς καταυλισμούς, σ´ εκείνους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

9 Οκτώβρη 2017

Μιχάλης Λεμπιδάκης»

Αναμένονται έξι νέες συλλήψεις

Προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους στις ανακριτικές αρχές του Ηρακλείου, κρίθηκαν οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η διαδικασία της απολογίας ήταν μακρά, καθώς άρχισε στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο πρώτος από τους συλληφθέντες που απολογούταν επί δυόμιση ώρες στις ανακριτικές αρχές ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας όπου ήταν το τελευταίο κρησφύγετο των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν είχε αρχική εμπλοκή στην απαγωγή Λεμπιδάκη και πως διαδραμάτισε ρόλο τους τελευταίους μήνες καθώς τον προσέγγισαν άλλα άτομα από τους απαγωγείς στην προσπάθειά τους να βρουν ένα νέο μέρος για να φυλαχθεί με ασφάλεια ο 53χρονος απαχθείς. «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και γι’ αυτό συμμετείχα στην υπόθεση», υποστήριξε. Από την πλευρά του ο 40χρονος σκοπιανής καταγωγής από της Θεσσαλονίκη υποστήριξε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου όταν και μετέβη από την συμπρωτεύουσα στην Κρήτη ούτως ώστε να προσέχει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αναμένονται έξι νέες συλλήψεις

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, έξι νέα άτομα πρόκειται να συλληφθούν, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα. Τα τρία από αυτά είχαν συναντήσεις με τον 60χρονο μεσίτη και αδερφό κατηγορούμενου στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή φέρεται να προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις επαφές διαπραγμάτευσης με την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι αρχές επίσης έχουν συλλέξει στοιχεία για τον «επιχειρησιακό αρχηγό» της απαγωγής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και για την απαγωγή Παναγόπουλου, τα οποία σύντομα αναμένεται να τα μετατρέψουν σε ενοχοποιητικά τεκμήρια προκειμένου να τον συλλάβουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα