Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη με υπογραφή «Κομάντο επαναστατικής αλληλεγγύης» δημοσιεύθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο ο εμπρησμός έγινε με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία. 

«Η επίθεση μας είναι ακόμη μια απάντηση στην προκλητικότητα του τούρκικου φασιστικού κράτους, πλάϊ στις δεκάδες δράσεις που στοχεύουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά του

συμφέροντα: από τις πορείες και τις εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, τις παρεμβάσεις αναρχικών ομάδων ενάντια στις τουρκικές επενδύσεις και όσους στηρίζουν την τουρκική πολεμική μηχανή μέχρι τις επιθέσεις των επαναστατών της οργάνωσης Αναρχική Δράση ενάντια στην εγχώρια και διεθνή στρατοκρατία και το κάλεσμα για έναν Δεκέμβρη οργής και επίθεσης, υψώνουμε συλλογικά γέφυρες αλληλεγγύης, συνενοχής και σύμπραξης από την Ελλάδα μέχρι τη Συρία. Οι φλόγες μας είναι ένα ακόμη σημάδι έμπρακτης αλληλεγγύης στο κάλεσμα των μαχητών του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης», αναφέρεται στο κείμενο.

Ο εμπρησμός είχε σημειωθεί στις 23 Δεκεμβρίου σε όχημα που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Ιωάννου Βαρβάκη 3, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Κάτοχος του αυτοκινήτου ήταν ένας υπάλληλος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας, που εργάζεται στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα