«Αν σε βιάσουν, μην αντισταθείς»: Σοκαριστική οδηγία διακινητή σε ρεπόρτερ που έκανε την πρόσφυγα (video)

Νιγηριανοί δουλέμποροι προειδοποιούν τις γυναίκες πρόσφυγες να μην αντισταθούν αν προσπαθήσουν να τις βιάσουν στο ταξίδι για την Ευρώπη. Την αποκάλυψη έκανε το CNN.

Τη σοκαριστική δήλωση του δουλέμπορου κατέγραψε η ρεπόρτερ Νίμα Ελμπαγκίρ που πήγε στη Νιγηρία και παρίστανε κι εκείνη την πρόσφυγα που ήθελε να ταξιδέψει από τη Νιγηρία στην Ευρώπη, μέσω της Λιβύης.

Ήταν πολύ εύκολο να βρει ένα μέλος κυκλώματος διακίνησης και να κλείσει συμφωνία για 1.400

δολάρια, περιγράφει στο ρεπορτάζ της.

Ο διακινητής πριν τη βάλει στο λεωφορείο, που θα τη μετέφερε στο πρώτο κομμάτι του ταξιδιού, να βεβαιωθεί ότι είχε το πιο απαραίτητο πράγμα μαζί της: προφυλακτικά. «Κακοποιούν τις γυναίκες στο ταξίδι;», τον ρώτησε η ρεπόρτερ και εκείνος της απάντησε «Στη Λιβύη, για αυτό σου λέω να τα έχεις» και επέμεινε αρκετές φορές να έχει στην τσάντα της προφυλακτικά. «Αν σε βιάσουν, μην παλέψεις», της είπε στο τέλος.

«Ήταν πιο εύκολο από ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε», λέει η Ελμπαγκίρ, αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν δυσκολεύτηκε να βρει διακινητή. «Ήταν ακόμη πιο απίστευτο ότι οι γυναίκες βιώνουν επιθέσεις, βιασμούς και κακοποιήσεις σε κάθε στάδιο αυτού του ταξιδιού», επισήμανε ακόμη η ίδια.

.@NimaCNN posed as a would-be migrant being trafficked out of Nigeria — and was told by people smugglers that she should expect to be raped on her journey https://t.co/b6G8gkHGeF pic.twitter.com/b4vY4Cf99F

CNN International (@cnni) 27 Φεβρουαρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα