Αν ψάχνετε να βρείτε σύντροφο απευθυνθείτε στην… κομμουνιστική νεολαία της Κίνας

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει viral: H Κομμουνιστική Νεολαία της Κίνας (CYL) υπόσχεται να βοηθήσει τους εργένηδες να βρουν το άλλο τους μισό ανακοινώνοντας τη… μέθοδο δράσης της μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο κινέζικο Twitter, Weibo.

Η ανάρτηση είχε περισσότερα από 47.000 σχόλια ενώ διαμοιράστηκε πάνω από 50.000 φορές. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, γράφοντας «Υπολογίστε με και μένα, παρακαλώ! Είμαι 23», «Επιτέλους! Η χώρα μου ποτέ δεν με απογοητεύει!», «CYL, χρειάζομαι βοήθεια!».

Η CYL θα διοργανώσει κοινωνικές δραστηριότητες για άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν συντρόφους, όπως λογοτεχνικές λέσχες και ραντεβού στα τυφλά, για να δώσει την ευκαιρία για γνωριμίες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της.

Μέχρι στιγμής, η CYL έχει οργανώσει 16 κοινωνικές συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή 1.700 ατόμων, όπου 208 εξ αυτών βρήκαν συντρόφους, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό στο WeChat του CYL.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές οι δραστηριότητες. Για παράδειγμα αυτές δεν θα ο 28χρονος Τζανγκ Γιουανγκάν αναφέρει ότι θα είναι λίγο άβολο, καθώς όπως δήλωσε «το να βγαίνεις ραντεβού είναι πολύ προσωπικό θέμα».

Οι κοινωνικές πιέσεις για τις ανύπαντρες γυναίκες στην Κίνα

Το 2013 υπήρχαν στη χώρα περίπου 180 εκατ. ενήλικες σε ηλικία γάμου χωρίς συντρόφους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων, οι γάμοι μειώθηκαν κατά 6,3% το 2015 από το 2014.

Η «λάθος χρονική συγκυρία» και οι «οικονομικές δυσκολίες» είναι οι λόγοι που γυναίκες (47%) και άνδρες (47%) αντίστοιχα στους οποίους απέδωσαν την έλλειψη συντρόφου, σε έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Την ίδια στιγμή οι κοινωνικές πιέσεις για γάμο ειδικά στις γυναίκες είναι υψηλές, αφού όσες έχουν περάσει τα 27 και δεν έχουν παντρευτεί θεωρούνται ότι έχουν ξεμείνει ή ότι είναι ανολοκλήρωτες.

Οι γονείς συχνά επεμβαίνουν στις προσωπικές σχέσεις των παιδιών τους: στις μεγάλες πόλεις, πάντα υπάρχουν «γωνιές προξενιού» για τους… γονείς όσων αναζητούν συντρόφους. Εκείνοι μάλιστα είναι αυτοί που «διαφημίζουν» τα παιδιά τους, αναρτώντας αγγελίες με λεπτομέρειες όπως το εισόδημα, τη μόρφωση και το επάγγελμά τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα