Αλλεργίες της άνοιξης: Πώς θα γλυτώσουμε

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όσοι έχουν αλλεργία θα ήθελαν να μην έχει φτάσει, μια και όταν όλοι οι άλλοι χαίρονται την ανθοστόλιστη φύση, οι αλλεργικοί απλά εύχονται να μην κυκλοφορούσε τόση γύρη στην ατμόσφαιρα.

«Ο κύριος ένοχος για την πρόκληση των ανοιξιάτικων αλλεργιών είναι η γύρη των φυτών την οποία δεν μπορούν να αποφύγουν οι αλλεργικοί μια και λόγω της ανθοφορίας των φυτών αιωρείται διαρκώς στον αέρα» εξηγεί η κ. Γιώτα Δημάκα αλλεργιολόγος διευθύντρια ΕΣΥ Νοσοκομείο Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ.

Οι αλλεργίες της άνοιξης είναι η αλλεργική ρινίτιδα

ή ρινοεπιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα. Πρόκειται για αλλεργικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται εξαιτίας της αυξημένης ευαισθησίας του ανοσοποιητικού συστήματος του πάσχοντα σε ουσίες που βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον ορισμένες περιόδους κατά την διάρκεια του χρόνου όπως η γύρη των λουλουδιών.

Την άνοιξη παρουσιάζονται ακόμη με μικρότερη συχνότητα δερματικές και τροφικές αλλεργίες (στα κορόμηλα, τις βανίλιες, τις φράουλες, τα ροδάκινα), ενώ μπορεί να αυξηθούν και οι αλλεργίες από τσιμπήματα υμενοπτέρων όπως η μέλισσα και η σφήγκα.

Spring is just around the corner and you know what that means…ALLERGIES! Do you suffer from seasonal allergies? We can help. Set up an appointment to see us today! #spring #allergies #pollen #sneeze #asthmaandallergyassociates pic.twitter.com/I6axYQanEh

— The Allergy Group (@AllergyWeb) 12 Μαρτίου 2019

Οι ένοχοι

Η γύρη από το φυτό παριετάρια το γνωστό περδικάκι

Η γύρη από τα αγρωστώδη (το γρασίδι και τα καλλιεργούμενα σιτηρά)

Η γύρη της ελιάς
Οι μύκητες που πολλαπλασιάζονται στην ατμόσφαιρα λόγω της αυξημένης υγρασίας και θερμοκρασίας.

Τα ενοχλητικά συμπτώματα

Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας είναι φτέρνισμα, καταρροή, κνησμός στη μύτη, ενώ όσο προχωράει η άνοιξη εγκαθίσταται το μπούκωμα στην μύτη (πλήρης ρινική απόφραξη).

Στην αλλεργική ρινοεπιπεφυκίτιδα εκτός από τα παραπάνω συμπτώματα παρουσιάζεται φαγούρα, ερυθρότητα και δακρύρροια στα μάτια. Στο αλλεργικό άσθμα τα συμπτώματα μπορεί να είναι απλός συριγμός και «βράσιμο» στο στήθος συνήθως κάποια βράδια σε συνδυασμό με κάποιο σποραδικό αναπνευστικό επεισόδιο. Δεν αποκλείεται όμως να παρουσιαστεί βαρύτατο άσθμα με δύσπνοια, συριγμό και έντονο βήχα.

Spring will be here soon.. oh no!

Keywords
Τυχαία Θέματα