Αλλάζει τα δεδομένα ο Καμμένος: Αν ψηφιστεί η Συμφωνία στην ΠΓΔΜ θα παραιτηθώ

Μετατοπίζει το χρονικό πλαίσιο αντίδρασης του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πάνος ΚαμμένοςΜέχρι τώρα η θέση του ΥΕΘΑ ήταν πως θα αποσυρόταν από την κυβέρνηση όταν η συμφωνία θα έφθανε στην ελληνική Βουλή«Ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω και την ευθύνη σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα» το μήνυμά του

Στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών επανέρχεται με νέες του δηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος,

κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στην Λάρισα.

«Ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω και την ευθύνη σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καμμένος.

«Αν συνεχίσει και ψηφιστεί η Συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση», τόνισε στη συνέχεια.

Οι σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετατοπίζει για πρώτη φορά το χρονικό πλαίσιο της αντίδρασης των ΑΝΕΛ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μέχρι τώρα η θέση του ΥΕΘΑ ήταν πως θα αποσυρόταν από την κυβέρνηση όταν η συμφωνία θα έφθανε στην ελληνική Βουλή.

Τόσο στελέχη των ΑΝΕΛ, όσο και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχουν δηλώσει πολλάκις στο παρελθόν ότι θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση μόλις φτάσει η Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Άλλωστε, όπως προέκυψε και από την τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν ξεκαθαρίσει ότι εμμένουν στη στάση τους να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να την ρίξουν, όταν το ελληνικό κοινοβούλιο κληθεί να ψηφίσει τη Συμφωνία.

Τέλος, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «νεκρή» τη Συμφωνία, σημειώνοντας: «Φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ ότι από την πλευρά της σκοπιανής ηγεσίας, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει στην απαξίωση αυτής της συνθήκης που έτσι και αλλιώς είναι νεκρή με αυτά που κάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα