Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα για τον Γιάννη Στουρνάρα

«Zητούμε να ριχτεί φως στην αλήθεια και έχω εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της Βουλής και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης», δήλωσε χθες βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την υπόθεση Novartis, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει

σκάνδαλο.

Όπως τόνισε, στην περίοδο 2010 – 2014 η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έπεσε από τα 5,5 δισ. ευρώ κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και το μερίδιο της Novartis υποχώρησε κατά 30%. «Ο Φρουζής είχε έρθει στο γραφείο μου με τον προϊστάμενο της Novartis στο εξωτερικό και μου είχαν πει ότι η Novartis είναι οριακά στην Ελλάδα. Τους είχαμε κουρέψει τα ομόλογα, τις τιμές των φαρμάκων και δεν τους πληρώναμε. Πού λοιπόν είναι το σκάνδαλο με τη Novartis;» αναρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αφού όπως είπε «ο λογαριασμός βγαίνει» εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και προέβλεψε ότι το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,4% έως 2,5%.

Έκανε λόγο για ανάκαμψη των επενδύσεων, εισροή ξένου κεφαλαίου για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα και δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, ως επιχείρημα το ότι «οι αγορές προεξοφλούν» μια καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ρωτήθηκε και για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τη σχέση του μαζί της.

Είπε λοιπόν ότι μετά τη στροφή του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε αρκετά συνετή δημοσιονομική πολιτική και έθεσε τις βάσεις για μεταρρυθμίσεις τις οποίες η νέα κυβέρνηση επέτεινε για να προσθέσει στη συνέχεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετώπισε ως αντίπαλο, αν και ο ίδιος -όπως σημείωσε- δεν είχε πολιτικές βλέψεις.

Πηγή: Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα για τον Γιάννη Στουρνάρα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα