Ακροδεξιούς συμμάχους στην κόντρα με Κομισιόν ψάχνει ο Σαλβίνι – Συνάντηση όλο νόημα με Λεπέν

Νέα επίθεση Σαλβίνι κατά του Πιέρ Μοσκοβισί και της ΚομισιόνΚάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δείξει πνεύμα συνεργασίας«Χέρι-χέρι» στις ευρωεκλογές Σαλβίνι και ΛεπένΤις 304 μονάδες έφτασε τη Δευτέρα το ιταλικό σπρεντ

Τις 304 μονάδες έφτασε τη Δευτέρα το ιταλικό σπρεντ, μετά την απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου προϋπολογισμού από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη στιγμή που ο Ματέο Σαλβίνι ψάχνει ακροδεξιούς ευρωπαίους συμμάχους, για να βάλεις

μπρος στις μισαλλόδοξες πρακτικές τους.

Συγκεκριμένα, ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του στη Ρώμη με την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN), Μαρίν Λεπέν, τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού της και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, να δείξει πνεύμα συνεργασίας.

Με αναφορά στην αύξηση του σπρεντ ο Σαλβίνι τόνισε ότι «πρόκειται για κινήσεις κερδοσκόπων, και για τον λόγο αυτό η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά». «Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή», δήλωσε από τη μεριά της η Λεπέν. Και υπογράμμισε ότι «μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι αγωνίζεται υπέρ της εναλλαγής των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη». «Συμμερίζομαι με τη Μαρίν Λεπέν τη συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

«Χέρι-χέρι» στις ευρωεκλογές Σαλβίνι και Λεπέν

Για τον ηγέτη της Λέγκας οι προσεχείς ευρωεκλογές σηματοδοτούν «το τέλος ενός δρόμου προς μια επανάσταση που αναπόφευκτα αφορά όλη την Ευρώπη». «Η ΕΕ έχει χάσει τις αξίες της αλληλεγγύης, βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή και τον Μάιο θα είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε μια Ένωση, που αρχίζει με νέες αξίες κατά της παγκοσμιοποίησης».

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στη σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, σχετικά με τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι «60 εκατομμύρια Ιταλοί είναι έτοιμοι να υποστηρίζουν αυτή τη χώρα, αψηφώντας τις εκκλήσεις των Βρυξελλών. Οι πολίτες ψήφισαν χωρίς να δώσουν σημασία σε πρωτοσέλιδα και spread. Ως αντιπρόεδρος παρακολουθώ τις εξελίξεις στις αγορές, αλλά το δικαίωμα στην εργασία και στις συντάξεις έρχεται πρώτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα