«Βόμβα» στην υπόθεση Λαγούδη: Τουλάχιστον δύο κρατούσαν κλειστές τις πόρτες του αυτοκινήτου

Δικηγόροι της οικογένειας «ρίχνουν φως» στις συνθήκες του εγκλήματος, του οποίου οι αυτουργοί πάσχισαν να παρουσιάσουν ως αυτοκτονίαΤα λάθη της αστυνομίας και οι ακλόνητες ενδείξεις που δείχνουν ότι η 44χρονη δεν αυτοκτόνησε

Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου κράτησε οκτώ μήνες, γιατί τα πρώτα συμπεράσματα που βγήκαν στην αρχή και μιλούσαν περί αυτοχειρίας, δεν συνάδουν

με την κοινή πείρα και την κοινή λογική.

Ο εύκολος δρόμος δυστυχώς επιλέγεται τις περισσότερες φορές με «κλειστά μάτια», ανέφερε μιλώντας στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, η Εύη Σκούμα, δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Εχουμε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, φυσική αυτουργία στην πράξη αυτή, όπου και προσωποποιείται πλέον με ονοματεπώνυμο και το άτομο θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει στο γραφείο της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αγρινίου, η οποία και θα έχει τη διεύθυνση της κύριας ανάκρισης από εδώ και πέρα. Είχαμε την τύχη την προανάκριση να διενεργήσει ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου ο ίδιος, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες υποθέσεις. Αυτές τις προανακρίσεις τις διενεργούν προανακριτικοί υπάλληλοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήταν μεγάλες οι αντιφάσεις. Όταν όμως έλαβε τον λόγο ο κ. Εισαγγελέας, δεν αστειεύτηκε. Έλαβε μόνος του καταθέσεις, από 20 και πλέον άτομα. Κάλεσε άτομο μέχρι και οχτώ φορές να καταθέσει. Μάλλον οι αντιφάσεις ήταν τόσο ηχηρές, που το πρόχειρο συμπέρασμα της ιατροδικαστικής περί εισπνοής από τη θανούσα μεγάλης ποσότητας αιθάλης, πραγματικά αυτοαναιρέθηκε από τα συνταρακτικά στοιχεία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο. Η γυναίκα βρέθηκε σε ύπτια θέση στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Προσπάθησε να σπάσει με τα πόδια της το παρμπρίζ και τα ευρήματα δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο άτομα κρατούσαν τις πόρτες κλειστές. Το αυτοκίνητο ‘μίλησε’. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις πρώτες κιόλας μέρες από την ίδια την Αστυνομία, ‘μίλησαν’. Το σύνολο της δικογραφίας έχει πλέον η κ. Ανακρίτρια».

Τα λάθη της αστυνομίας

Η Τατιάνα Δουβαρά, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, μιλώντας στην ΕΡΤ1, αναφέρθηκε στα λάθη που, όπως εκτιμά η οικογένεια λίγο έλειψε να οδηγήσουν την υπόθεση στο αρχείο, αρχειοθετώντας την ως αυτοκτονία. Η κινητοποίηση της οικογένειας ήταν εκείνη που ανακίνησε την υπόθεση και τελικά φέρνει τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους.

«Έγινε πολύ μεγάλο λάθος που η αυτοψία (σσ. στο αυτοκίνητο) δεν έγινε από άνδρες της πυροσβεστικής και έγινε από αστυνομικούς» σημειώνει η δικηγόρος για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. που δυσκόλεψαν την διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως συμπληρώνει, οι άνδρες της αστυνομίας μετακίνησαν το όχημα το ίδιο βράδυ που εντοπίστηκε, κάτι που για τους ειδικούς ήταν μια λανθασμένη απόφαση.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται η Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Αγρινίου να καλέσει σε απολογία όσους εμπλέκονται ενώ την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης 44χρονης αισθάνεται δικαίωση για τις πολύμηνες προσπάθειές της αφού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία όπως έχουν εκτιμήσει οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Τα λάθη που πρόδωσαν τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας

Ως δολοφόνοι της 44χρονης Ειρήνης «φωτογραφίζονται» τρία άτομα. Ο ένας είναι ο ηθικός αυτουργός και έχει προσωποποιηθεί μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον της 44χρονης. Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, αρχίζει σιγά σιγά να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Οι τρεις άνδρες που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο δεν είχαν σκεφτεί πως ο υπερκοριός του FBI, θα ξετρύπωνε το στίγμα του κινητού σε σπίτι στο Αιτωλικό, σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. Υπενθυμίζεται ότι το κινητό της, ήταν σε λειτουργία και μετά την εξαφάνισή της, το πρωί της 6ης Ιανουαρίου.

Οι Αρχές εντόπισαν το στίγμα του τηλεφώνου της σε σπίτι που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού. Ύστερα από εκείνη τη στιγμή, το στίγμα του κινητού εξαφανίσθηκε. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα βοηθήσει στο να συνδεθούν από την ανακρίτρια ο ηθικός με τους φυσικούς αυτουργούς.

Το δεύτερο λάθος που πρόδωσε τους δράστες, όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν ότι ο θάνατος της, είχε σκηνοθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει αυτοκτονία. Δεν υπολόγισαν όμως την αιθάλη που βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο σημαίνει πως κάποιος άνοιξε την πόρτα αμέσως μόλις πέθανε η άτυχη γυναίκα.

Τα πελματικά αποτυπώματα της Ειρήνης Λαγούδη μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τα σκόρπια προσωπικά της αντικείμενα, έδειχναν ότι προηγήθηκε καβγάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα