Ακούμε τα υποψήφια τραγούδια στα φετινά Όσκαρ

Μπορεί τα Γκράμι να είναι τα μεγαλύτερα βραβεία μουσικής, ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η κατηγορία στα Όσκαρ για το καλύτερο τραγούδι σε ταινία έχει το ενδιαφέρον της. Τραγούδια που αγαπήσαμε στο πλαίσιο μιας ταινίας που πολλές φορές πρωταγωνιστούν στα charts αλλά και στα ραδιόφωνα, όπως ήταν το “City of Stars” του μιούζικαλ “La La Land” που είχε σαρώσει στα βραβεία προ διετίας.

Φέτος, το μεγάλο

φαβορί δείχνει να είναι το “Shallow” από την ταινία “A star is born” με τη Lady Gaga δημιουργό, ερμηνεύτρια και πρωταγωνίστρια στο πλευρό του Bradley Cooper που συν τοις άλλοις το σκηνοθετεί. Το τραγούδι ήδη κέρδισε τις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA και δείχνει να φεύγει και με το χρυσό αγαλματάκι. Τα ελληνικά ραδιόφωνα πάντως το παίζουν ανελλιπώς εδώ και μήνες, με το ελληνικό κοινό να το έχει αγαπήσει ιδιαιτέρως και όχι άδικα.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε και τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου για να το δούμε να συμβαίνει. Μέχρι τότε μπορούμε να ακούσουμε και τους υπόλοιπους υποψήφιους για φέτος, που όλο και κάτι έχουν να μας πουν…

“All the Stars” (Black Panther)
Μουσική: Mark Spears, Kendrick Lamar Duckworth και Anthony Tiffith)
Στίχοι: Kendrick Lamar Duckworth, Anthony Tiffith και Solana Rowe

“I’ll Fight” (RBG)
Μουσική και στίχοι: Diane Warren

“The Place Where Lost Things Go” (Mary Poppins Returns)
Μουσική: Marc Shaiman
Στίχοι: Scott Wittman και Marc Shaiman

“Shallow” (A Star Is Born)
Μουσική και στίχοι: Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando και Andrew Wyatt

“When a Cowboy Trades His Spurs for Wings” (The Ballad of Buster Scruggs)
Μουσική και στίχοι: David Rawlings και Gillian Welch

Keywords
Τυχαία Θέματα