Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, «έφυγε» ο μεγάλος Γκόρντον Μπανκς

Ο Γκόρντον Μπανκς πήρε τον δρόμο για την… γειτονιά των αγγέλων, σκορπώντας θλίψη στο αγγλικό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας από τους διασημότερους τερματοφύλακες στην ιστορία του αθλήματος δεν είναι πια στη ζωή και η είδηση του θανάτου σκόρπισε ένα «μαύρο» πέπλο πάνω από την Αγγλία.

Ο 81χρονος Μπανκς άφησε το βράδυ της Δευτέρας (11/2) την τελευταία του πνοή, όπως σχετικά ανακοίνωσε η Στόουκ Σίτι, με την οποία είχε κάνει σπουδαία καριέρα τη δεκαετία του 1970.

Ο Μπανκς ήταν

τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, όταν τα «τρία λιοντάρια» κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1966, έμεινε στην ιστορία και για τη περίφημη απόκρουσή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 σε κεφαλιά του Πελέ στον αγώνα των «τριών λιονταριών» κόντρα στη Βραζιλία. Έμεινε στην ιστορία ως η «απόκρουση του αιώνα». Συνολικά είχε 73 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Μπανκς γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1937 και συνολικά πραγματοποίησε 628 εμφανίσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα στην 15ετή καριέρα του. Η διεθνής ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου τον έχει κατατάξει ως τον δεύτερο καλύτερο τερματοφύλακα του 20ού αιώνα πίσω από τον Ρώσο, Λεβ Γιασίν, και μπροστά από τον διάσημο Ιταλό γκολκίπερ, Ντίνο Τζοφ. Στη σπουδαία καριέρα του ανακηρύχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 1972 και έξι φορές καλύτερος τερματοφύλακας από τη FIFA.

My thoughts are with the family and friends of Gordon Banks, who has sadly passed away at the age of 81.

A true legend of the game

Keywords
Τυχαία Θέματα