Αισιόδοξα μηνύματα από τη Γερμανία: «Η Ελλάδα έχει “καλές πιθανότητες” να ανοίξει σύντομα για τουρισμό»

Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, έχουν «καλές πιθανότητες» να ανοίξουν σύντομα για τον τουρισμό, εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου «TUI», Φριτς Γιούσεν. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία στη Γερμανία λέει «όχι» σε ταξίδια στην Ευρώπη για την ώρα. Δείτε ποιες είναι οι τέσσερις προτεραιότητες για τον τουρισμό από τον ΣΕΤΕ…

Αυτές οι χώρες επιδίωξαν συζητήσεις με την «TUI» και προετοιμάζονται «πολύ

εντατικά για την επιστροφή των τουριστών», δηλώνει ο κ. Γιούσεν στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο, με κεντρικό θέμα τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τουρισμού για το τρέχον έτος, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η Ευρώπη ήταν για τους Ευρωπαίους τις προηγούμενες δεκαετίες μια οικεία περιοχή, μια πατρίδα στο εξωτερικό. Τώρα υπάρχουν και πάλι σύνορα, μπάρες, ένας λαβύρινθος γεμάτος εμπόδια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο επικεφαλής της «TUI», σε επιστολή προς τους συνεργάτες του πριν από λίγες ημέρες, ασκούσε κριτική προς τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας και τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, χωρίς να τους κατονομάζει, επειδή, όπως έγραφε, «έχουν ήδη ξεγράψει τη φετινή χρονιά» ή διαφημίζουν τις «διακοπές στο εσωτερικό», «αντί να αναπτύσσουν ιδέες σχετικά με το υπό ποιους όρους θα καταστούν και πάλι εφικτές οι διακοπές και τα αεροπορικά ταξίδια».

Greece has “good chances” of opening to tourism soon, says TUI https://t.co/S6hNatesQH

— Leonardo Sperduti (@spe1977) May 1, 2020


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (29/04), ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας δήλωσε: «Κανένα νόημα οι διακοπές, εάν σε άλλη χώρα πρέπει να μπεις 14 ημέρες σε καραντίνα».

Επίσης, πρόσφατα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε προειδοποιήσει… «Μην κλείσετε καλοκαιρινές διακοπές». «Σε καραντίνα οι ηλικιωμένοι μέχρι το τέλος του 2020 λόγω του κορονοϊού», είχε πει ακόμα…

"#Coronavirus-Fall auf #TUI–#Kreuzfahrtschiff https://t.co/3pHkXT35wX
erinnert irgendwie an #ischgl?

— fluglehrer (@fluglehrer) May 1, 2020

Τέσσερις προτεραιότητες για τον τουρισμό από τον ΣΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (01/05) τηλεδιάσκεψη και πολύωρη συζήτηση με τους 13 πανελλήνιους φορείς-μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους του τουρισμού και τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Στην τηλεδιάσκεψη όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, έγινε αποτίμηση των έως τώρα ενεργειών του συνδέσμου, τέθηκαν οι τεράστιες προκλήσεις της επανεκκίνησης, πάντα προτάσσοντας το υγειονομικό ζήτημα και ο κάθε φορέας έθεσε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του.

Ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι ολοι οι εκπροσωποι φορέων κατέληξαν στο ομόφωνο συμπέρασμα ότι στο εξής ο τουρισμός προχωρά σύσσωμος και πιο ενωμένος από ποτέ, μέσα σε μία πρωτοφανή κρίση και σε ένα πλαίσιο διεκδίκησης που θα αποπνέει ρεαλισμό και αξιοπιστία. Τα στρατηγικά αιτήματα του ΣΕΤΕ, θα επαναδιατυπωθούν προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και εστιάζουν

-στις υγειονομικές απαιτήσεις επανεκκίνησης

-στην επιδότηση της εργασίας και στην υποστήριξη των ανέργων,

-στη μείωση του ΦΠΑ του τουρισμού και

-στη μηδενική προκαταβολή φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων για το 2020

Ο τομέας στήριξε τη χώρα στα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης και μπροστά στη νέα πρόκληση, ενωμένος, με την ανάλογη υποστήριξη της πολιτείας, θα επιχειρήσει να ανταπεξέλθει με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες και να ανακάμψει ισχυρότερος, υπόγράμμισε ο κ. Ρέτσος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr

Πηγή: Αισιόδοξα μηνύματα από τη Γερμανία: «Η Ελλάδα έχει “καλές πιθανότητες” να ανοίξει σύντομα για τουρισμό» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα