Απίστευτες σκηνές στις ΗΠΑ: Διαδηλωτές με όπλα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν ζητώντας άρση των μέτρων (video)

Συνεχίζεται η παράνοια στις ΗΠΑ με τα μέτρα κατά του κορονοϊού… Στο Μίσιγκαν διαδηλωτές μπήκαν στο Καπιτώλιο της Πολιτείας, με όπλα στα χέρια, ζητώντας άρση των μέτρων. Πρόκειται για υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, την ίδια ώρα ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά της Κίνας, στο πλαίσιο του «πολέμου» με το Πεκίνο για τον κορονοϊό. Με τους νεκρούς να αυξάνουν

στη χώρα.

Στο Μίσιγκαν, την ώρα της εισβολής, ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του σώματος για να αποφασιστεί ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που παραμένουν σε εφαρμογή. Οι εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που μπήκαν μέσα στο κτήριο ήταν αρκετοί με όπλα στα χέρια και μαντήλι στο πρόσωπο. «Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε η πολιτικός.

Hundreds of conservative activists, including some who were openly carrying rifles, protested outside the entrance of the Michigan House of Representatives in Lansing, Michigan today to denounce Democratic Gov. Gretchen Whitmer’s stay-at-home orders https://t.co/nlIcQ59fOq pic.twitter.com/onWa46Oho2

— POLITICO (@politico) May 1, 2020

Ο Τραμπ απειλεί τη Κίνα με νέους τιμωρητικούς δασμούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ – βγήκε από τον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά έπειτα από έναν μήνα – δήλωσε την Πέμπτη (30/04) ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι ενημερώθηκε για στοιχεία που του επιτρέπουν να θεωρεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η πανδημία του κορονοϊού συνδέεται με εργαστήριο έρευνας στην πόλη Ουχάν και προσάπτοντας για πολλοστή φορά έλλειψη διαφάνειας στο Πεκίνο.

«Ναι», απάντησε ο Τραμπ όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει δει στοιχεία που να του επιτρέπουν να πιστεύει πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είναι αυτό από το οποίο «προήλθε» η πανδημία.

Peak white privilege is storming the state capitol, while armed, during a pandemic, shouting at elected officials, and being left alone.

These images, especially from the vantage point of people of color, are simultaneously surreal and unsurprising. #Michigan (Image: NBC news) pic.twitter.com/QaTHDG3wHP

Khaled Beydoun (@KhaledBeydoun) April 30, 2020


«Ναι, έχω», είπε, αποφεύγοντας να γίνει συγκεκριμένος. «Δεν επιτρέπεται να σας πω περισσότερα», πρόσθεσε. Ο νέος κορονοϊός, επανέλαβε, «είναι κάτι που μπορούσε να περιοριστεί στον τόπο προέλευσής του και θεωρώ πως μπορούσε να περιοριστεί πολύ εύκολα».

Συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να επιβάλλει «τελωνειακούς δασμούς» για να τιμωρήσει την Κίνα, κάτι που είπε ότι προτιμά αντί της ιδέας οι ΗΠΑ να διαγράψουν χρέη τους που εκκρεμούν.

Ο Τραμπ καταφέρεται ολοένα πιο συχνά εναντίον της Κίνας όταν αναφέρεται στην πανδημία, που βυθίζει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία, η καλή υγεία της οποίας βρισκόταν ως πρότινος στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Κατηγορεί επίσης το Πεκίνο ότι παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για τον απολογισμό των θανάτων στην κινεζική επικράτεια, καθώς η χώρα του θρηνεί πλέον πάνω από 62.000 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο.

Πρόσφατα, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να απαιτήσει η κυβέρνηση της Κίνας να καταβάλλει «αποζημιώσεις» ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν, πλέον, «στρατόπεδα» και στον ΟΗΕ από την κόντρα ΗΠΑ – Κίνας για τον ΠΟΥ.

We'd expect SWAT or Special forces show up if a group of black/Hispanic/middle-eastern men show up in our cities with face masks & heavy weapons. But these #Trump led #Devos family private army mercenaries & #Michiganterrorists face no repercussions.. #michigan #coronavirus pic.twitter.com/TAQNAHGBLZ

— Coronavirus USA (@CoronavirusUSA) April 30, 2020

Private army members and mercenaries funded by #Devos family with machine guns in the #Michigan's capitol hill. The future of the U.S seems grim as democracy and civil processes are being hijacked and replaced by guns & intimidation. #michiganterrorists #coronavirus pic.twitter.com/aAOlffyhTj

— Coronavirus USA (@CoronavirusUSA) April 30, 2020

The #Michigan rally for freedom and liberty in Lansing continues pic.twitter.com/w3xMaptVCx

— MCU-Michigan (@MCU_Michigan) April 30, 2020

Πηγές: ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Απίστευτες σκηνές στις ΗΠΑ: Διαδηλωτές με όπλα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν ζητώντας άρση των μέτρων (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα