Αιχμές Καραμανλή κατά Τσίπρα: Πολιτικό έγκλημα το σπάσιμο της Πατρών-Πύργου

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατ. πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για “λογικές νταβατζήδων”», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα.

«Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,

αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8, ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος» πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής.

«Η κυβέρνηση μας», υπογράμμισε ο υπουργός, «με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί».

Υποστήριξε τέλος ότι το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων και εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Πατρών-Πύργου θα πάει στις καλένδες.

Πηγή: Αιχμές Καραμανλή κατά Τσίπρα: Πολιτικό έγκλημα το σπάσιμο της Πατρών-Πύργου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα