Αγρότης σκότωσε μυστηριώδες πλάσμα στις ΗΠΑ – «Δεν έχουμε ιδέα τι είναι» (εικόνες – video)

Ένας αγρότης στη Μοντάνα των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε ένα μυστηριώδες πλάσμα, που μοιάζει με λύκο, προκαλώντας… σύγχυση στους ειδικούς της άγριας φύσης.

Ο αγρότης σκότωσε το πλάσμα, όταν το είδε να πλησιάζει τα ζώα του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Εμπειρογνώμονες του κράτους τόνισαν ότι ήταν αδύνατο να διαπιστώσουν για τι ακριβώς πρόκειται.

Αφού το εξέτασαν, είπαν ότι έχουν αμφιβολίες για το αν είναι λύκος, καθώς τα δόντια του είναι πολύ μικρά, τα μπροστινά του πόδια ασυνήθιστα μικρά

και τα μπροστινά του πόδια πολύ μεγάλα.

Το τμήμα Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων της Μοντάνα (FWP) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για «ένα νεαρό, μη θηλάζων θηλαστικό της οικογένειας των σκύλων, η οποία περιλαμβάνει σκύλους, αλεπούδες, κογιότ και λύκους».

«Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να είναι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος στην Great Falls Tribune, Μπρους Έιτσλι, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέταση θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση του ζώου.

«Πολλά πράγματα κέντρισαν την προσοχή μου όταν είδα τις φωτογραφίες. Τα αυτιά είναι πολύ μεγάλα, τα πόδια φαίνονται λίγο κοντά και το τρίχωμα φαίνεται περίεργο», επεσήμανε στην εφημερίδα o ειδικός στους λύκους του FWP, Τάι Σμούκερ.

Ο επιστήμονας αναφέρθηκε και στις θεωρίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και οι οποίες, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι μπορεί να είναι ανταρόλυκος. «Πρώτα απ’ όλα, ανταρόλυκος (dire wolf) ήταν τραγούδι των Greatful Dead το 1971», είπε αστειευόμενος ο Έιτσλι και συνέχισε: «Δεύτερον είναι ένα προϊστορικό ζώο, κατά συνέπεια δεν υπάρχει».

Απέχει, επίσης, πολύ από το θρυλικό Τσουπακάμπρα, όπως λένε ορισμένοι ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για «σκυλάνθρωπο».

Φωτογραφίες: Montana Fish, Wildlife and Parks

Keywords
Τυχαία Θέματα