Άγριο «κράξιμο» στον πρόεδρο της Μόριας που καλούσε από τα μεγάφωνα για συμπαράσταση στον 78χρονο «πιστολέρο»

Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει πυροδοτήσει η κίνηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Μόριας, Νίκου Τρακέλλη, να καλέσει τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον 78χρονο συγχωριανό τους που πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικο προσφυγόπουλο που ζητά με την οικογένειά του άσυλο.

Το περιστατικό έγινε σε αρκετά κοντινή απόσταση από την δομή της Μόριας, απ’ όπου είχαν απομακρυνθεί εδώ και δύο ημέρες μία οικογένεια Σύρων που έφτασε πριν μερικές ημέρες στο νησί, εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων που γίνονταν στο καταυλισμό από Αφγανούς και άλλους αραβόφωνους.

Από

τα μεγάφωνα του χωριού, ο κ. Τρακέλλης κάλεσε το πρωί της Τετάρτης τους κατοίκους του χωριού να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια, προκειμένου «να συμπαρασταθούν για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους».

Τελικά, ελάχιστοι έδωσαν το «παρών» στο δικαστήριο όπου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον 78χρονο ο οποίος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία του κ. Τρακέλλη σχολιάστηκε έντονα στα Social Media εξαιτίας του παρελθόντος του δράστη το οποίο, κατά γενική ομολογία, δεν δικαιολογεί το κάλεσμα σε συμπαράσταση.

Όπως έγινε γνωστό, ο 78χρονος έχει καταδικασθεί συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Πρώτα είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμα του.

Μάλιστα, μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Μόριας έσπευσε να εξηγήσει ότι: «η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους».

Διαβάζω ότι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης έκανε κάλεσμα αλληλεγγύης στο κάθαρμα που πυροβόλησε τον 16χρονο πρόσφυγα. Παλιότερα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τους πρόσφυγες ως εγκληματίες φορείς ασθενειών.

— averomnia (@averomnia) 11 Ιουλίου 2018

#lesvos#antifa
O Τρακέλλης, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μόριας, κάλεσε σε συμπαράσταση στον κατα συρροή εγκληματία.
Στη φωτό δεξιά, σε πρόσφατη επικής γελοιότητας απεργία πείνας με συμπαραστάτη τον ηθικό αυτουργό ρατσιστικών εγκλημάτων Κατζανό pic.twitter.com/74lzD5n4DE

— Κάποιος Ταδόπουλος (@_Wiesenthal_S_) 11 Ιουλίου 2018

Μακάρι να μην αλήθευε αλλά εάν ο 78χρονος της Μόριας σκότωσε άνθρωπο, έκανε φυλακή, ξανασκότωσε άνθρωπο, ξαναέκανε φυλακή και είχε ακόμη όπλο σπίτι του, όλο το οικείον αστυνομικό τμήμα πρέπει να πάει σπίτι του χωρίς σύνταξη.

— ΜπιΕλΑρ (@blr1a1) 11 Ιουλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα