Στόλτενμπεργκ: Υπήρξε ειλικρινής συζήτηση για δικαιότερη κατανομή των βαρών των αμυντικών δαπανών

Ειλικρινή συζήτηση για μία δικαιότερη κατανομή των βαρών των αμυντικών δαπανών είχαν οι 29 ηγέτες των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μετά από αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι παρά τις διαφορές που υπήρχαν στην αρχή της Συνόδου, τώρα υπάρχει κοινή κατανόηση των προκλήσεων και της αναγκαιότητας για αυξήσεις

των αμυντικών δαπανών.

Επίσης, σημείωσε ότι από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και ο Καναδάς αύξησαν τις αμυντικές δαπάνες τους κατά 41 δισ. ευρώ.

Στόλτενμπεργκ για Μακεδονικό: Κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη

«Κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη», απάντησε όλο νόημα ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς αν υπάρχει παρέμβαση της Ρωσίας στο θέμα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Συνεχίζοντας, ο γγ του ΝΑΤΟ, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και τόνισε ότι είναι ευκαιρία για την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Απειλές από Τραμπ

Η διατύπωση του Στόλτενμπεργκ έρχεται μετά τις επιθέσεις που εκτόξευσε κατά πάντων, ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας «άνω-κάτω» τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, από τη μία δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της Συμμαχίας και από την άλλη απειλώντας ότι μπορεί να φύγει «χωρίς την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου».

Οι «κωλοτούμπες», οι απειλες και η πίστη στο ΝΑΤΟ

«Πιστεύω στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη με θέμα τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών στο περιθώριο της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα