Αυξημένη είναι η κίνηση στoυς δρόμους της Αθήνας παρά το lockdown – Γιατί συμβαίνει αυτό (video)

Όπως και τη Δευτέρα (09/11) έτσι και την Τρίτη (10/11) οι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα είχαν αυξημένη κίνηση και οι εικόνες δεν θυμίζουν… lockdown. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν πολλοί που όντως πρέπει να μετακινηθούν, με βάση τα νέα μέτρα…

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση στους δρόμους

ήταν, τη Δευτέρα (09/11) μεγαλύτερη σε σχέση με την πρώτη καραντίνα και αυτό αφορά περισσότερο τα αυτοκίνητα.

Και την Τρίτη (10/11) οι δρόμοι όπως η Συγγρού, και η Κηφισίας κατά διαστήματα τις πρωινές ώρες παρουσιάζουν εικόνες προ lockdown προκαλώντας αίσθηση.

Αν εξαιρέσουμε αυτούς που κινούνται άσκοπα και αν πέσουν σε έλεγχο θα φύγουν με ένα τσουχτερό πρόστιμο υπάρχουν πολίτες που πράγματι χρειάζεται τώρα να μετακινηθούν. Σημειώνεται ότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά άρα σημαίνει ότι χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μετακινούνται για τα σχολεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί από όσους μετακινούνται, φαίνεται πώς επιλέγουν το ΙΧ, αποφεύγοντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θεωρώντας ότι αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Επίσης, αρκετές είναι και οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας αφού οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό στο 50% και όχι στο σύνολο των εργαζομένων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα