Αυτός είναι ο αρχιμαφιόζος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη – Δρούσε σε όλη την Ευρώπη (εικόνες)

Στα «χέρια» της ΕΛΑΣ έπεσε την Τρίτη ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς της Ευρώπης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της γεωργιανής-ρωσικής μαφίας.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τον 57χρονο L.S, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές.

Την Τρίτη οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς τον κατηγορούν ότι συντόνιζε τη δράση μαφιόζικης οργάνωσης που δραστηριοποιήθηκε σε κλοπές στη Γαλλία

από το 2016 έως σήμερα. Βάσει αυτού του εντάλματος συνελήφθη, ενώ έρευνες γίνονται ταυτόχρονα και στη Γαλλία.

Ενδεικτικό της εξουσίας του είναι πως τα υπόλοιπα μέλη του έδιναν τα χρήματα από τη λεία τους και εκείνος τα μοίραζε στους υπόλοιπους όπως ήθελε.

Σε παράλληλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα έχουν συλληφθεί και αρκετά ακόμη άτομα που συνδέονται μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι Γεωργιανοί, Αρμένιοι και Ρώσοι που ήταν μέλη της καλά οργανωμένης σπείρας που πραγματοποιούσε κλοπές σε ολόκληρη την Ευρώπη με μεγάλη λεία.

Επίσης οι αρχές συνδέουν τον αρχιμαφιόζο με διακίνηση ναρκωτικών, μαστροπεία και δολοφονίες.

Ο S.L. είχε συλληφθεί και τον Ιανουάριο του 2012 σε πολυτελές ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων καθώς τότε εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές για την υπόθεσή της δολοφονίας του 75χρονου Α.Ο. ή «παππού Χασάν» τον Ιανουάριο του 2013 στη Μόσχα.

Ο Α.Ο., μέχρι την δολοφονία του ήταν το αφεντικό της «Vor V Zakone», που μεταφράζεται ως «κλέφτες του νόμου».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον είχε ονομάσει ως ένα από τους μεγαλύτερους κακοποιούς σε όλο τον κόσμο και αυτός τότε του είχε απαντήσει με… εξώδικο.

Η φωτογραφία της γεωργιανής μαφίας

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα βρίσκονται τα μέλη της γεωργιανής μαφίας, τα οποία ποζάρουν σαν πρωταγωνιστές γκανγκστερικής ταινίας. Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Γεωργίας που είχε συλληφθεί, το 2015. Στην ίδια φωτό δίπλα στον τότε αρχηγό βρίσκεται και ο αρχηγός της συμμορίας «των ταξιδιωτών» που συνέλαβαν αστυνομικοί από το τμήμα ασφαλείας Αμαρουσίου.

Το χρονικό διάστημα της παρακολούθησης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι χτυπούσαν ένα σπίτι την ημέρα σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα. Ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν έως και δύο επαρχιακές πόλεις την ημέρα για να διαπράξουν κλοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα