Αυτό κι αν είναι είδηση: Χωριστά στις εκλογές Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ)

Επτά χρόνια κράτησε η εκλογική τους συμβίωση, κι ας φαίνεται στους περισσότερους ότι απλά συνέβαινε… από πάντα. Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ) δεν θα επιχειρήσουν κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές, με το διαζύγιο να μην είναι ιδιαίτερα «βελούδινο», αφού οι δεύτεροι δεν «ψήνονται» για συνέχιση της συνεργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Μ-Λ ΚΚΕ, «το ΚΚΕ (μ-λ)

υποστήριξε ότι διαφωνεί με τη συνέχιση της συνεργασίας και προκρίνει την αυτόνομη εκλογική κάθοδο. Απέμενε να ξαναδούν οι δύο οργανώσεις αυτό το σημαντικό ζήτημα ύστερα από την οριστική του κατάληξη, πλην όμως οι σ. του ΚΚΕ (μ-λ) έσπευσαν, χωρίς δεύτερη κουβέντα, να το κλείσουν. Έτσι, ανακοίνωσαν στην Προλεταριακή Σημαία, το Σάββατο 26 Γενάρη, σε ένα κείμενο που προσπαθεί με καθόλου πειστικά επιχειρήματα να δικαιολογήσει τη στάση τους, ότι «προκρίνουμε την αυτόνομη παρέμβασή μας στις εκλογές».

Θεωρούμε πως πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, για ένα σοβαρό σφάλμα των συντρόφων, για ένα βήμα στη λάθος κατεύθυνση που έρχεται να φρενάρει και να αναιρέσει την κοινή προσπάθεια των δυο οργανώσεων τα τελευταία χρόνια, να πλήξει ό,τι με πολύ κόπο έχουν κατακτήσει μέσα στον κόσμο του κινήματος και την Αριστερά, να σκορπίσει κλίμα απογοήτευσης σε ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που είδε και εξακολουθεί να βλέπει με θετικό τρόπο την κοινή μας προσπάθεια».

Όλα αυτά τη στιγμή που τα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) κρίνουν ότι «η εκλογική συνεργασία των δύο οργανώσεων σε αυτή τη φάση δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα