Αυτό είναι ένα από τα σπανιότερα ψάρια στον κόσμο – Ανακαλύφθηκε νέος πληθυσμός (εικόνες)

Ένας νέος πληθυσμός από το σπάνιο είδος του κόκκινου χερόψαρου ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στον κόλπο Frederick Henry Bay στην Τασμανία ε μία περιοχή ίση περίπου με το μέγεθος δύο γηπέδων τένις.

Πρόκειται για τα σπανιότερα ψάρια στον κόσμο που μπορούν να μεγαλώσουν έως 15 εκατοστά και μετακινούνται με έναν ιδιαίτερο τρόπο: χρησιμοποιώντας τα δύο πτερύγια που έχουν στα πλευρά τους για να «βαδίσουν» μέσα στο νερό, παρά για να κολυμπήσουν. Ειδικά το κόκκινο χερόψαρο μπορεί

να φθάσει τα 9 εκατοστά.

We have discovered a new population of one of the world’s rarest fishes! Red handfish (Thymichthys politus) are only found around SE Tas, and were only known from 1 single population.. until now!! pic.twitter.com/5Rl7l5xLJS

— Antonia Cooper (@AntoniaCooper) 24 Ιανουαρίου 2018

Μια από τις βασικές απειλές για τα ψάρια θεωρείται η απώλεια των οικότοπων, η οποία εν μέρει οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στους αχινούς που τρώνε τα φύκια τα οποία χρειάζονται για να κρυφτούν και να εναποθέσουν τα αυγά τους τα ψάρια.

Οι αχινοί πολλαπλασιάζονται επειδή υπάρχουν ελάχιστοι αστακοί στους υφάλους. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι ειδικοί, η προστασία των αστακών σε αυτά τα σημεία των υφάλων πιθανό να είναι χρήσιμη για τη διατήρηση του οικοτόπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/@AntoniaCooper

Keywords
Τυχαία Θέματα