Αυτά τα μέλη της γεωργιανής σπείρας – Οι σοκαριστικοί διάλογοι και ο τρόπος δράσης τους (εικόνα)

Ποια είναι τα μέλη της γεωργιανής μαφίαςΣε ποιες περιοχές δρούσανΟι σοκαριστικοί διάλογοι την ώρα των διαρρήξεων

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Γεωργίας, ο 53χρονος Valerian Khujadje ή αλλιώς Vor v Zakone («Κλέφτης εντός νόμου»). Το δεύτερο όνομα το απέκτησε όταν ανέλαβε τα ηνία της συμμορίας και έκτοτε ζούσε όπως ο «Νονός» στη γνωστή κινηματογραφική ταινία.

Ενδεικτικό της εξουσίας του είναι πως τα υπόλοιπα μέλη του έδιναν τα χρήματα από τη λεία τους και εκείνος τα μοίραζε στους υπόλοιπους όπως ήθελε.

Η φωτογραφία της γεωργιανής μαφίας

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα βρίσκονται τα μέλη της γεωργιανής μαφίας, τα οποία ποζάρουν σαν πρωταγωνιστές γκανγκστερικής ταινίας. Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Γεωργίας που είχε συλληφθεί, το 2015. Στην ίδια φωτό δίπλα στον τότε αρχηγό βρίσκεται και ο αρχηγός της συμμορίας «των ταξιδιωτών» που συνέλαβαν αστυνομικοί από το τμήμα ασφαλείας Αμαρουσίου.

Το χρονικό διάστημα της παρακολούθησης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι χτυπούσαν ένα σπίτι την ημέρα σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα. Ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν έως και δύο επαρχιακές πόλεις την ημέρα για να διαπράξουν κλοπές.

Αρχηγός με σφαίρα στο κεφάλι

Ο 53χρονος αρχηγός, που είχε πολεμική εμπειρία σε μέτωπα της Αμπχαζίας και… ενθύμιο ένα τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, είχε οργανώσει εβδομαδιαίο «εργασιακό πλάνο», καθώς από Δευτέρα έως Παρασκευή τα μέλη της σπείρα άλλαζαν γεωγραφικά διαμερίσματα, από Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, ενώ οι στόχοι επιλέγονταν από την πλούσια «όψη» τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «αρχηγός» κινούταν με διαφορετικό όχημα κάθε φορά κατά την διάρκεια των ληστρικών επιχειρήσεων, το οποίο στη συνέχεια άφηνε μακριά από το σπίτι του, ενώ και τα κλειδιά του δεν τα έπαιρνε ποτέ στην οικία του για να μην συνδεθεί με αυτό σε περίπτωση που είχε εντοπιστεί από την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα