Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:52 30/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι είναι απλήρωτοι τρεις και πλέον μήνες.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα διεκδικούν την αποκατάστασή τους, καθώς επί 15 χρόνια προσφέρουν στην κοινωνία της περιοχής και στην τρίτη ηλικία. Τα αιτήματά τους ανέλυσαν και κατά τη συνάντησή τους με τη Δήμαρχο Καβάλας η οποία τους διαβεβαίωσε ότι στηρίζει τον αγώνα τους και ότι

θα μεταφέρει τα προβλήματά τους, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στον Υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο θα συναντήσει και για άλλα θέματα την ερχόμενη εβδομάδα.

** Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινήθηκαν οι τιμές στο παραδοσιακό παζάρι αμνοεριφίων της Δράμας. Συγκεκριμένα οι τιμές κυμάνθηκαν στα 4,50 με 5 ευρώ, οι οποίες είναι κάτω από την τιμή παραγωγού, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους. Όπως ανέφερε στην Περιφερειακή Ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤ ο πρόεδρός τους, Γιάννης Κιτσουκάκης, πλέον δεν γίνονται παζάρια αλλά οι έμποροι ανακοινώνουν τις τιμές τους, ενώ εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

** Συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά η επιτροπή για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αγγελόπουλος. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και αποφασίστηκε συγκεκριμένος οδικός χάρτης συνέχισης των εργασιών και επιτάχυνση του έργου της επιτροπής.

** Το Μάιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας στο κτίριο της πρώην καπναποθήκης ΕΟΚ, πίσω από το σημερινό Δημαρχείο Καβάλας, αφού ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές παρεμβάσεις που ήταν απαραίτητες.
Υπάρχει η σκέψη, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί, να μετεγκατασταθούν η Τεχνική Υπηρεσία και η Πολεοδομία, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

** Ο 5ος Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης Ευρωπαϊκού Δικαίου «EUROPA» θα πραγματοποιηθεί στο Ιμαρέτ της Καβάλας και τη Ρωμαϊκή αγορά των Φιλίππων από αύριο (Σάββατο) έως τις 2 Απριλίου.
Ο φετινός διαγωνισμός έχει ως θέμα «Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: τα όρια του δικαιώματος να παραμένουμε ανώνυμοι».
Θα πάρουν μέρος νομικοί, φοιτητές και ακαδημαϊκοί, διαφόρων πανεπιστημίων Ελλάδος και Ευρώπης. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει τη μελέτη και την εφαρμογή του δικαίου της Ε.Ε. και να ενθαρρύνει τους νέους νομικούς να βελτιώσουν τη δεξιοτεχνία τους στην παρουσίαση νομικής επιχειρηματολογίας.
Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι (ΜΟΗΑ).

**Ανοικτά 11 με 3 θα είναι τη Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα σε Καβάλα και Δράμα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Την Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο 8.30 με 3.

** Από την Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πασχαλινό μπαζάρ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας.

** Μουσικοχορευτική παράσταση για την ενίσχυση του Ιδρύματος Μέριμνας για το ειδικό παιδί «Αγία Μαρίνα» διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου Κρηνίδων, το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Η χορωδία και τα μουσικά τμήματα του Συλλόγου θα τραγουδήσουν σε ρυθμό 9/8, ενώ την παράσταση θα πλαισιώσουν με τα χορευτικά τους τμήματα ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας και το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

** Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει το έργο «Η Ομίχλη των βουνών» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και φωτισμούς Μιχάλη Αγγελίδη, σήμερα Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

** Στο Αφιέρωμα στη Γαλλοφωνία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Η Χορωδία της Α΄ γυμνασίου θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη γαλλική ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας», μαθητές θα ερμηνεύσουν σόλο γνωστά γαλλικά τραγούδια με τη συνοδεία συμμαθητών τους στα όργανα.

** Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, απεργια, θεσσαλονικη, ελλαδα, τει, εοκ, europa, καβαλα, δραμα, μνήμη, δηπεθε, συλληψεις, θεατρο, καιρος, ert, υπουργειο εσωτερικων, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια 11 μαιου, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, Ημέρα του παιδιού, κοινωνια, εοκ, θεμα, θρακη, οδικος χαρτης, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, αγορα, τει, βραδυ, γαλλικα, γινονται, δευτερα, δηπεθε, δηπεθε καβαλας, ευρω, εβδομαδα, εσωτερικων, εμποροι, ιδια, ηλικια, υπηρεσια, ιμαρετ, κελσιου, κτιριο, λεσχη, μακεδονια, μεγαλη εβδομαδα, μηνες, ομιχλη, ορια, παιδι, παιδια, παζαρι, παρουσιαση, πολεοδομια, προβληματα, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συλληψη, σκηνοθεσια, σχολειο, τιμη, τριτη, υπουργος παιδειας, φορα, χαμογελο, ωδειο, μποφορ, εφαρμογη, κυριακη, μελετη, οργανα, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα