Αυστηρά μηνύματα από Ευρωπαίους αξιωματούχους – Φέρνουν πιο κοντά το «άτακτο» Brexit;

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι συνομιλίες Ηνωμένου Βασιλείου – ΕΕ με τους Ευρωπαίους να σημειώνουν πως δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το Brexit . Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διασφαλίσει μια συμφωνία ως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο Τζόνσον θα συναντηθεί

με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσε ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος.

«Αυτό που δίνεται στον πρωθυπουργό είναι μια ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους σε επίπεδο ηγετών σχετικά με κάποιες από τις προτάσεις μας», πρόσθεσε. «Δεν έχουμε αυταπάτες, μένει ακόμη πάρα πολλή δουλειά να γίνει και θα πρέπει να θεωρήσετε τις συνομιλίες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μέρος μιας διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία και επιθυμεί να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες η προκάτοχός του Τερέζα Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα