Ολυμπιακός: «Αποκαλυπτήρια» με καλή εικόνα, αλλά νέα ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στα «αποκαλυπτήρια» του ενώπιον του κοινού του, μετά από αγώνα θρίλερ… Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 71-73 από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, με τη σερβική ομάδα να γράφει το «2 στα 2» στα φιλικά, απέναντι στους Πειραιώτες. Βραβεύτηκε ο Μίλαν Τόμιτς.

Η αναμέτρηση έφερε την υπογραφή του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στην επιστροφή του στο ΣΕΦ

ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, έγραψε το τελικό 71-73 στα 12.7” για τη λήξη, με τους Σπανούλη και Πάντερ να αστοχούν στα τελευταία δευτερόλεπτα για το νικητήριο τρίποντο. Σε γενικές γραμμές η εικόνα των Πειραιωτών ήταν καλή, έχοντας βέβαια περιθώρια βελτίωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν δουλειά οι ερυθρόλευκοι επιθετικά, βελτίωσαν την εικόνα τους στην άμυνα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Ουέιντ Μπόλντγουιν (οστικό οίδημα), Αλεξέι Ποκουσέβσκι (διάταση στο αριστερό γόνατο) και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος ήταν ανέτοιμος, καθώς απείχε από την προετοιμασία, λόγω των υποχρεώσεων του με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Από τους Σέρβους, δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο γαστροκνήμιο.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάντερ 7, Πολ 12, Κόνιαρης, Σπανούλης 10, Τσέρι 6, Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 10, Τσόβιτς 3, Λ. Μπράουν 9, Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13, Ντόμπριτς 2, Γκιστ 8, Τζένκινς 15, Σίμανιτς, Γιοβανοβιτς 2, Ότζο 9.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι βράβευσαν τον Μίλαν Τόμιτς και ο κόσμος τον αποθέωσε

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση με παρόντα τον κόσμο του στο ΣΕΦ βράβευσε τον Μίλαν Τόμιτς. Πριν από την έναρξη του ματς οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος τίμησαν τον άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Ο σέρβος τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα παρέλαβε μια τιμητική πλακέτα και ο κόσμος που βρέθηκε στο ΣΕΦ τον αποθέωσε φωνάζοντας και τραγουδώντας ρυθμικά το όνομα του.

Ο Τόμιτς αποτέλεσε τη «σημαία» του Ολυμπιακού στις περίπου τρεις δεκαετίες που θήτευσε στην ομάδα (σ.σ. από το 1991-2005 ως παίκτης και από το 2008-1018 ως βοηθός προπονητή), πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα, με τον οποίο έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής την κατάκτηση του τίτλου στην Aba LIga και την επιστροφή του συλλόγου στην Euroleague.

Thank you Milan!

Keywords
Τυχαία Θέματα