Άφησε τη Σύνοδο Κορυφής και η φινλανδή πρωθυπουργός λόγω κορονοϊού

Αποχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (16/10) η φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊόύ. Έτσι, επικράτησε ξανά αναστάτωση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Sanna Marin har lämnat EU-toppmötet som en försiktighetsåtgärd – Sveriges Löfven representerar Finland https://t.co/TEA03KWlq6

— Daniel Swedin (@danielswedin) October 16, 2020

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο αποχώρησε την Πέμπτη (15/10) και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ακύρωσε πρόσφατα την επίσκεψή της στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού, καθώς είχε μπει ξανά σε καραντίνα, αφού είχε έρθει σε επαφή με πρόσωπο θετικό στον ιό. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Sanna Marin är en sån jeflar förebild! Jag tycker vi invaderar Finland och kapitulerar.https://t.co/gfFEqnhSr6

— En gubbes reflektioner (@TheBjirn) October 16, 2020

Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και ο ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης κρίσεων και ανθρωπιστικής βοήθειας, Γιάνες Λενάρτσιτς ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τρίτη (13/10) ότι τέθηκαν σε καραντίνα, αφού είχαν επαφή με πρόσωπα που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, μία εβδομάδα έπειτα από επίσκεψή τους στην Αιθιοπία.

Finnish PM Sanna Marin leaves EU summit as ‘precautionary’ measurehttps://t.co/YKVb8oTArJ pic.twitter.com/MvawqaYdjM

— Hindustan Times (@htTweets) October 16, 2020

Yesterday, Finnish Prime Minister Sanna Marin told European Council President Charles Michel to “consider very carefully” whether to hold in-person summits as coronavirus cases soar in Europe.

Today, she left the EU summit to quarantine.

More here https://t.co/fIuGhiAmp1 pic.twitter.com/J52o7GKwpw

— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) October 16, 2020

Φωτογραφία: politico.europe

Keywords
Τυχαία Θέματα