ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η ώρα του τελικού – Τα πλάνα των δύο ομάδων

ΑΕΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν το βράδυ του Σαββάτου (12/9, 21.00, Cosmote Sport 1) το Κύπελλο της εποχής του κορονοϊού.

Πέρασε από… σαράντα κύματα αλλά έφτασε η ώρα για τον τελικό Κυπέλλου! ΑΕΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν έναν τίτλο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε κριθεί τον περασμένο Απρίλιο αλλά λόγω της πανδημίας μετατέθηκε

για τις 26 Ιουλίου. Και πάλι όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς η αστυνομία έκρινε ως επικίνδυνο χώρο για την τέλεση του τελικού τη Ριζούπολη (υπό τον φόβο πέριξ του γηπέδου!). Η ΕΠΟ ανέβαλε τη διεξαγωγή ενός…καταραμένου αγώνα, τον οποίο όρισε στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ αλλά και πάλι δεν διεξήχθη λόγω κρούσματος κορονοϊού στον Ολυμπιακό. Εν τέλει η 12η Σεπτεμβρίου 2020 που ανακοίνωσε η ΕΠΟ φαίνεται πως ήταν πιο τυχερή…

Ο τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έπειτα από τρία χρόνια φέρνοντας άσχημες μνήμες λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει τότε μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Πανθεσσαλικό με 22 ποδοσφαιριστές, με τον Μάσιμο Καρέρα να φαίνεται πως έχει καταλήξει στους περισσότερους από τους εκλεκτούς. Συγκεκριμένα ο Ιταλός προπονητής αναμένεται να παρατάξει τους: Τσιντώτα, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο, Λιβάγια, Ολιβέιρα, ενώ για μια θέση παλεύουν Αλμπάνης και Βέρντε.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, που συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον Βόλο και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, μολονότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, έχει σημαντικές απουσίες συγκριτικά με την περασμένη σεζόν δεδομένου ότι έχουν αποχωρήσει Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, ενώ είναι τραυματίας και ο γκολκίπερ Σα. Οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι οι: Τζολάκης, Τοροσίδης, Σισέ, Μπα, Μπρούνο, Καφού, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Αρνητικά σε Covid-19 όλα τα δείγματα των παικτών

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ Covid-19 στα οποία υποβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (11/09) οι παίκτες του Ολυμπιακού. Νωρίτερα, αρνητικά είχαν βρεθεί και τα τεστ των παικτών της ΑΕΚ κι έτσι όλα δείχνουν ότι ο τελικός του Κυπέλλου στο Βόλο θα διεξαχθεί κανονικά. Οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον Covid-19 πριν τον τελικό, βάσει των κανονισμών και του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα