Άδωνις διαψεύδει Σταϊκούρα – «Δεν έχουμε ακουμπήσει το “μαξιλάρι”» (video)

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή διαρροή του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη χρησιμοποίηση των 12-14 δισ. ευρώ από το «μαλακό» μαξιλάρι, με τον Άδωνη Γεωργιάδη, ωστόσο, να τη διαψεύδει.

Σύμφωνα με τη διαρροή του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και τον Μάρτιο δεν είχε χρησιμοποιηθεί το «μαλακό» μαξιλάρι των ταμειακών διαθεσίμων ύψους 12-14 δισ. ευρώ. Η χρησιμοποίησή του άρχισε από τον Απρίλιο για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης από την πανδημία του κορονοιού, ενώ το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι το

μαξιλάρι αυτό είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διέψευσε το πρωί της Πέμπτης τους κύκλους του ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν έχουμε ακουμπήσει το “μαξιλάρι”». «Καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή διαρροή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδιαφάνεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να μην έχει ανακοινωθεί επισήμως απολύτως τίποτα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο τα χρήματα από το «μαξιλάρι».

Πηγή: Άδωνις διαψεύδει Σταϊκούρα – «Δεν έχουμε ακουμπήσει το “μαξιλάρι”» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα