Αδιέξοδο στο παρά ένα του Brexit – «Το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις»

Αμετακίνητη φαίνεται πως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα των αλλαγών στη συμφωνία του Brexit που ζητά απεγνωσμένα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκειμένου να καταφέρει να την περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο

Όμως η σκυτάλη όσον αφορά την πορεία του Brexit έχει περάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο, δηλώνει η ΕΕ.

«Το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις», σημείωσε η Κομισιόν μετά τις άκαρπες συνομιλίες με το Λονδίνο μέσα στο σαββατοκύριακο. Η Βρετανία επεδίωξε, υποχωρήσεις τις τελευταίας στιγμής από την πλευρά των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης

ενημέρωσης των δημοσιογράφος ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο.

Κανονικά η ψηφοφορία της Τρίτης 12 Μαρτίου

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προχωρήσει στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit, όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Η δήλωση του εκπροσώπου έγινε μετά από αναφορές των ΜΜΕ για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της σοβαρότητας της αναφερόμενης ψηφοφορίας καθώς, επί της ουσίας, δεν υπάρχουν αλλαγές από την προηγούμενη συμφωνία που τελικά δεν μπόρεσε να περάσει από το κοινοβούλιο.

Η σχετική πρόταση για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αναμένεται να κατατεθεί επίσημα, αργότερα σήμερα.

Δήλωση του αρμόδιου υπουργού για το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ θα προβεί σήμερα σε μία δήλωση προς το κοινοβούλιο, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη από την κυβέρνηση διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit, σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπολιτευτικού Εργατικού Κόμματος.

H Mέι στο Στρασβούργο;

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανό να πάει σήμερα στο Στρασβούργο, ενώ η επίσκεψη αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την υπεύθυνη πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, Λάουρα Κούενσμπεργκ.

“Ρευστότητα,” είναι ο ευγενικός τρόπος περιγραφής της κατάστασης,” έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της, στο Twitter.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδιέξοδο, Brexit – Το,adiexodo, Brexit – to