Αμπιντάλ: Δότης του μοσχεύματος ήταν ο ξάδερφός μου (εικόνες)

Ο Ερίκ Αμπιντάλ και η Μπαρτσελόνα πήραν θέση στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το μόσχευμα που πήρε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, όταν είχε πρόβλημα με το ήπαρ του. Στην Ισπανία έχει δημιουργηθεί σάλος και ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων της χώρας ανακοίνωσε την έναρξη σχετικής έρευνας. Ο Γάλλος πρώην παίκτης και των «μπλαουγκράνα» δήλωσε, πάντως, ότι δότης ήταν ένας ξάδερφός του, ενώ η Μπαρτσελόνα στέκεται στο πλευρό του.

Η παραπάνω είδηση έχει προκαλέσει σοκ

στην Ισπανία, καθώς, με βάση τα όσα αποκάλυψαν δημοσιεύματα ο Ερίκ Αμπιντάλ δέχθηκε μόσχευμα από παράνομο εμπόριο οργάνων. Σημειώνεται ότι η ποινή για τέτοιες περιπτώσεις, φθάνει και τα 10 έτη φυλάκισης.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος «Ερίκ Αμπιντάλ» αναφέρει:

«Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ, εκ μέρους του Ερίκ Αμπιντάλ, αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα σχετικά με παρατυπίες στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του. Όλη η σχετική διαδικασία που αφορούσε το μόσχευμα ήταν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ λυπάται που αμφισβητείται η αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, στους οποίους ο Ερίκ Αμπιντάλ δείχνει μεγάλο θαυμασμό και τεράστια ευγνωμοσύνη, ειδικά στον δότη, τον ξάδερφό του, Ζεράρ».

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα υπογραμμίζει:

«Με αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο τωρινός τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας, Ερίκ Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής.
Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο δικαστή στη Βαρκελώνη, με ημερομηνία 18 του περασμένου Μαΐου, κάτι που πλήττει την τιμιότητα του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντρο Ροσέλ.
Ο σύλλογος λυπάται για την διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδ.]ρυμά του, για να συνεχίσει να βοηθά στη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις».

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο του 2011, ο πρώην άσος των Καταλανών, που αργότερα αγωνίσθηκε και στον Ολυμπιακό, διεγνώσθη με καρκίνο στο ήπαρ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2012), ανακοινώθηκε πως χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνη την εποχή γνωστοποιήθηκε, πως δότης του μοσχεύματος, ήταν ο εξάδελφος του Αμπιντάλ, Ζεράρ.

❗| FC Barcelona’s official statement denying the rumors of Eric Abidal’s operation with illegal organs. pic.twitter.com/kqDrKiHAaa

— Cùle Source (@CuleSource) 4 Ιουλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα