To FBI ερευνά και δεύτερο πρόσωπο για εμπλοκή στο μακελειό στο Λας Βέγκας

Έρευνα σε βάρος ενός δεύτερου προσώπου που πιθανόν εμπλέκεται στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στο Λας Βέγκας, τη φονικότερη επίθεση με όπλο στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, όπου σκοτώθηκαν 59 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 500, ξεκίνησε το FBI.

Δείτε επίσης: Μακελειό στο Λας Βέγκας: 59 νεκροί, 527 τραυματίες – Ανέλαβε την ευθύνη το ΙΚ (video)

«Το FBI άνοιξε φάκελο σε βάρος ενός προσώπου ενδιαφέροντος σε ομοσπονδιακό

επίπεδο» δήλωσε σήμερα ο σερίφης του Λας Βέγκας Τζο Λομπάρντο, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για την Μαριλού Ντάνλεϊ, τη σύντροφο του δράστη Στίβεν Πάντοκ.

Σύμφωνα με τον σερίφη, οι αρχές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Πάντοκ ήταν το μοναδικό πρόσωπο που πυροβόλησε εναντίον του πλήθους σε μια υπαίθρια συναυλία, από το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mandalay Bay την 1η Οκτωβρίου. Κατόπιν έβαλε τέλος στη ζωή του προτού οι αστυνομικοί φθάσουν στο δωμάτιό του.

«Όλες οι αποδείξεις που έχουμε συγκεντρώσει σε αυτήν την υπόθεση στηρίζουν αυτήν τη θεωρία» υπογράμμισε ο σερίφης.

Ο Λομπάρντο έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης 80 σελίδων για την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές ερεύνησαν 2000 στοιχεία και μελέτησαν υλικό από βίντεο διάρκειας 20.000 και πλέον ωρών.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας επισήμανε πάντως ότι μέχρι αυτήν την ώρα η αστυνομία συνεχίζει να αγνοεί τα κίνητρα του δράστη.

«Η έκθεση δεν θα δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή ακόμα και στο σημαντικότερο ερώτημα, γιατί έκανε ό,τι έκανε» τόνισε ο αξιωματικός.

Ο Πάντοκ, εξάλλου, δεν άφησε πίσω κάποιο σημείωμα ή ένα μανιφέστο με το οποίο θα εξηγούσε τις πράξεις του, υπογράμμισε ο Λομπάρντο.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα