Super League: Επιμένουν οι ομάδες στην αφαίρεση βαθμών – «Ζυμώσεις» στη Λίγκα για επιστροφή των πλέι οφ

Η Super League αποφάσισε, κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ., να εισηγηθεί στην ΕΠΟ τη διατήρηση των ποινών που ισχύουν τώρα για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ, δηλαδή αφαίρεση έξι βαθμών και μεταγραφικό περιορισμό. Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Δ.Σ. της Super League «βλέπουν» την επιστροφή των πλέι οφ την επόμενη σεζόν.

Ο

Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ΠΑΕ που υποστήριξε την πρόταση της Ομοσπονδίας, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες, οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης ζήτησαν διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος, ενώ οι υπόλοιποι σύλλογοι ζήτησαν αφαίρεση λιγότερων βαθμών. Την απόφαση, πάντως, θα λάβει η ΕΠΟ, ενδεχομένως την προσεχή εβδομάδα, ενώ η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα κάνει δική της εισήγηση στην Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το εξής:

Αναφορικά με τις ποινές ομάδων που δε θα λάβουν άδεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκρίθηκε πλειοψηφικά εισήγηση προς την ΕΠΟ, όμοια με την περσινή (αφαίρεση 6 βαθμών, περιορισμός μετεγγραφών κ.λπ.)».

****

νέα σεζόν (2019-2020) στη Super League θα βρίσκονται 14 ομάδες και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας σύμφωνα με τη «LiveSport» συζητήθηκε η επαναφορά των πλέι οφ. Οι 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα ολοκληρώνονται στις αρχές ή στα μέσα του Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως θα μένουν περίπου 30 ημέρες κενές. Αυτό το κενό πρόκειται να καλυφθεί μέσω των αγώνων κατάταξης, οι οποίοι ήταν μέσα στο πλάνο της αναδιάρθρωσης. Αυτό που θα πρέπει πάντως να αποφασίσουν οι ομάδες είναι αν ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω των πλέι οφ, με τη NOVA να έχει ταχθεί υπέρ.

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα