«Stop» από την Ομοσπονδία για διεξαγωγή αγώνα La Liga στις ΗΠΑ – Αντιδρά και ο Πέρεθ (εικόνες – video)

Η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF) απέστειλε την Παρασκευή (21/9) επιστολή προς τη La Liga, σημειώνοντας την άρνησή της για την διεξαγωγή της συνάντησης μεταξύ Χιρόνα και Μπαρτσελόνα, προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Μαϊάμι στις 26 Ιανουαρίου. Αντίθετος μ’ αυτό το ενδεχόμενο είναι και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ.

Πρόκειται για μια απόφαση της La Liga, που διχάζει όλο και περισσότερο το ισπανικό ποδόσφαιρο. Μόνο που η La Liga να έχει ήδη υπογράψει μια συμφωνία με την

αμερικανική εταιρεία Relevent, που προβλέπει ότι τα επόμενα 15 χρόνια, θα διεξάγεται ένα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος σε αμερικανικό έδαφος. Κι αυτή η συμφωνία μεγιστοποιεί το πρόβλημα. Θυμίζουμε πως και η Ένωση ποδοσφαιριστών (AFE) είχε αντιταχθεί στην προοπτική να γίνει αγώνας πρωταθλήματος στο Μαϊάμι.

pic.twitter.com/FOnX4S07s3

— Gustavo Sáenz (@GustavoSaenzLR) 21 Σεπτεμβρίου 2018


Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η La Liga δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε σχολιασμό, γίνεται όμως αντιληπτό ότι με αυτόν τον τρόπο διακόπτεται ο σχεδιασμός διεθνούς επέκτασής του ισπανικού πρωταθλήματος.
Ο αγώνας αυτός είχε επιλεγεί ως μέρος της συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Relevent, που προέβλεπε ότι τα επόμενα 15 χρόνια, θα διεξαγόταν ένα παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος σε αμερικανικό έδαφος. Από την πλευρά της, η ένωση ποδοσφαιριστών (AFE) είχε επίσης αντιταχθεί στην προοπτική να γίνει ο αγώνας στο Μαϊάμι.

La Federació s’oposa al partit Girona-FC Barcelona als Estats Units https://t.co/SrUaVZ1eIa @rfef @LaLiga

— Catalunyapress (@Catalunya_Press) 21 Σεπτεμβρίου 2018


Όπως είπαμε, αντίθετος με την προοπτική να διεξαχθεί στις Η.Π.Α. αγώνας του ισπανικού πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ: «Είμαι εντελώς αντίθετος με το ενδεχόμενο μια ομάδα να δώσει έναν εντός έδρας αγώνα, μακριά από την φυσική έδρα της. Αυτό θα επηρεάσει το πρωτάθλημα και δεν μπορεί να με βρει σύμφωνο».

Tebas no se rinde con Miami: “La RFEF no ha dicho que no” https://t.co/RLybVW8dcK

— Edgar Torres (@eddgaar_torrs1_) 21 Σεπτεμβρίου 2018

****
Ο Τζιανπιέρο Γκασπερίνι ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Αταλάντα, καθώς ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον 60χρονο τεχνικό για επέκταση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2021. Το προηγούμενο συμβόλαιο του εξέπνεε στο τέλος της σεζόν 2019/20 και η διοίκηση του συλλόγου του Μπέργκαμο ανακοίνωσε χθες το βράδυ την επέκταση της συνεργασίας τους για ένα ακόμη χρόνο. Ο Γκασπερίνι βρίσκεται στον πάγκο της Αταλάντα από το 2016.

Atalanta, teknik direktör Gasperini’nin sözleşmesini uzattı https://t.co/GvJbDhIXZg pic.twitter.com/18kqxaU1gN

— Akşam Spor (@aksamspor) 21 Σεπτεμβρίου 2018

****
Τίτλους τέλους σε μια σημαντική καριέρα αποφάσισε να βάλει ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει μια νέα πορεία, αυτήν του προπονητή. Ο 36χρονος φορ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα γήπεδα, έχοντας στο ενεργητικό του 273 γκολ και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από το 2006 με την εθνική Ιταλίας.

Alberto Gilardino pone fin a su carrera con 36 años

643 PARTIDOS
231 GOLES ⚽
63 ASISTENCIAS

Keywords
Τυχαία Θέματα