Nέα «Ειδομένη» στα Διαβατά- Πρόσφυγες έστησαν σκηνές για δεύτερο βράδυ (video)

Πρόσφυγες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στα Διαβατά καθώς έχουν στόχο να φτάσουν στα σύνορα και από εκεί να περάσουν σε άλλες χώρες.

Μάλιστα όταν άρχισε να νυχτώνει, οι πρόσφυγες έστησαν σκηνές και άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν, χρησιμοποιώντας κλαδιά, χαρτόκουτα, γυψοσανίδες. Οι περισσότεροι έχουν σκηνές ( δυο ατόμων), ενώ αρκετοί άλλοι θα κοιμηθούν έξω.

Η εικόνα όπως αναφέρει το thessnews.gr, θυμίζει… Ειδομένη, με πάρα πολλά μικρά παιδιά να τριγυρνούν ανάμεσα στις σκηνές.

Οι μεγαλύτεροι

προσπαθούν να βρουν τρόπο να προφυλαχθούν από το κρύο ή το ενδεχόμενο βροχής και όλα αυτά με την πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη να βρίσκεται επί ποδός σε κάθε πιθανή διέξοδο γύρω από τον άτυπο καταυλισμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε παρακείμενο σημείο που έχει μετατραπεί σε χωματερή, ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να επέμβει άμεσα η πυροσβεστική που παραμένει με οχήματα στην περιοχή. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ελάχιστοι από τους πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, δέχθηκαν να μεταφερθούν πίσω, στους χώρους φιλοξενίας τους, με ναυλωμένα λεωφορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα