NBA: Έσκασε η «βόμβα», ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή Λέοναρντ και ΝτεΡόζαν – Πολλές οι αντιδράσεις (εικόνες – video)

Ένα μεγάλο «deal» ολοκληρώθηκε ανάμεσα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και του Τορόντο Ράπτορς, με την ομάδα του Τέξας να στέλνει στον Καναδά τον Κάουι Λέοναρντ και να παίρνει ως βασικό αντάλλαγμα τον ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Είχε γίνει γνωστή κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς δημοσιοποίησε μέσω twitter ο δημοσιογράφος του ESPN, Εϊντριαν Βοϊναρόβσκι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το deal θα περιλαμβάνει κι άλλους παίκτες, περισσότερες λεπτομέρειες όμως αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.
Ο ρεπόρτερ Βοϊναρόβσκι έγραψε ότι ο τζένεραλ μάνατζερ των Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, έχει ήδη ενημερώσει τον ΝτεΡοζάν για τη συμφωνία.

Μιλάμε για πιο «ηχηρή» ανταλλαγή του φετινού καλοκαιριού στο NBA. Από τη μία πλευρά ο Κάουι Λέοναρντ, MVP των τελικών του 2015, δύο φορές κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, δύο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και δύο φορές all-star, ο οποίος όμως προέρχεται από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμού, εξαιτίας του οποίου ήλθε σε ρήξη με τους Σπερς και απαίτησε ανταλλαγή. Από την άλλη ο ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν, από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, τέσσερις φορές all-star και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Ρίο, ο οποίος ουδέποτε κατάφερε να οδηγήσει τους Ράπτορς στην υπέρβαση στα πλέι-οφ, δημιουργώντας ερωτηματικά για την ικανότητά του να ηγηθεί μίας ομάδας με υψηλούς στόχους.

Σημειώνεται ότι το Τορόντο παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς ο Λέοναρντ έχει τη δυνατότητα opt-out στο συμβόλαιό του το επόμενο καλοκαίρι και μπορεί να μείνει ελεύθερος, όμως προφανώς οι Ράπτορς θεωρούν ότι με την απόκτησή του (και με δεδομένη την αποχώρηση από την Ανατολή του ΛεΜπρον Τζέιμς) μπορούν να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις τον τίτλο στην Ανατολική Περιφέρεια και εν συνεχεία να πείσουν ενδεχομένως τον 27χρονο φόργουορντ να παραμείνει στην ομάδα.

****Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν θεωρεί πως οι Ράπτορς δεν του φέρθηκαν σωστά και φέρεται να είναι έξαλλος με τη διοίκηση της ομάδας για την ανταλλαγή. Ο Αμερικανός «μπόμπερ» που θα συνεχίσει στο Σαν Αντόνιο, ως μέρος της ανταλλαγής με τους Σπερς για τον Καουάι Λέοναρντ, σε μία εξέλιξη που μάλλον δεν του άρεσε.
Όπως αναφέρουν στις ΗΠΑ, ο 29χρονος σταρ είναι «πολύ αναστατωμένος» από το trade των Καναδών, που βάζει τέλος στη θητεία του στην ομάδα του Τορόντο ύστερα από εννέα χρόνια (2009-2018). Ο λόγος είναι ότι ο ΝτεΡόζαν νιώθει πως η διοίκηση της ομάδας του είπε ψέματα και δεν του είχε εξηγήσει τα σχέδιά της για εκείνον.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές:

Keywords
Τυχαία Θέματα