NBA All Star Game: Απίστευτο σόου στο Σικάγο, με λάμψη από Αντετοκούνμπο – Τιμήθηκε η μνήμη του Κόμπι Μπράιντ (video)

Μοναδικό σόου προσέφεραν οι ομάδες LeBron και Giannis στην αμερικανική γιορτή του μπάσκετ, το All Star Game, που διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/02) στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο κορυφαίο ίσως All Star Game όλων των εποχών η ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς επιβλήθηκε

στις λεπτομέρεις αυτής του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 157-155, σε ένα αγώνα που έγινε στη… σκιά του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, του οποίου τιμήθηκε η μνήμη. Ο MVP της συνάντησης, Κάουι Λέοναρντ, αφιέρωσε, μάλιστα, το βραβείο – έχει το όνομα του Κόμπι Μπράιντ – του πολυτιμότερου παίκτη στον αδικοχαμένο πρώην NBAer. Δείτε ποιοι κέρδισαν

Το «United Center» φιλοξένησε, λοιπόν, τον πιο εντυπωσιακότερο αγώνα στην ιστορία της Λίγκας. Οι μνήμες ήταν νωπές από το τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και άλλα επτά άτομα, αλλά, οι αθλητές που βρέθηκαν στο παρκέ προσπάθησαν για λίγο να βάλουν στην άκρη το τραγικό αυτό συμβάν και να προσφέρουν θέαμα και αξέχαστες στιγμές στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Σπουδαίοι άσοι του παρελθόντος, όπως ο Μπιλ Ράσελ, ο Τζούλιους Έρβινγκ, ο Ντόμινικ Γουίλκινς, ο Γκάρι Πέιτον, ο Σκότι Πίπεν και πολλοί άλλοι έδωσαν το παρόν και αποθεώθηκαν από το ενθουσιώδες κοινό, σε ένα All-Star Game που θα μείνει στην ιστορία ως ένα υπέροχο event με χαμόγελα, με συγκίνηση, με ανάμεικτα συναισθήματα και με έναν αγώνα που δεν θύμιζε σε τίποτα ματς επίδειξης.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Η ομάδα του Greek Freak μπήκε με προβάδισμα εννέα πόντων (133-124) στην τέταρτη περίοδο και χρειαζόταν 24 ακόμη για να πάρει τη νίκη, είχε όμως σημαντικό πρόβλημα στο κομμάτι της εκτέλεσης (ο Αντετοκούνμπο δεν σκόραρε στο φινάλε), έχασε γρήγορα το μομέντουμ χάρη στη μαχητικότητα του Ράσελ Γουέστμπρουκ, πέτυχε μόλις 22 πόντους και είδε τους αντιπάλους της να βάζουν 33 για να κλειδώσουν το παιχνίδι -δυστυχώς- με βολή και όχι με σουτ που θα έβαζε φωτιά στο United Center.

Το μακρινό τρίποντο του Τρέι Γιανγκ έκλεισε το πρώτο μέρος στο 92-83 υπέρ της ομάδας του Greek Freak, η οποία δεν σούταρε καλά (7/24 τρίποντα, 26.1%), έπαιζε όμως άμυνα, πάλεψε στο επιθετικό ριμπάουντ και έπαιρνε σπουδαίες βοήθειες και στις δύο άκρες του παρκέ από τον Γκομπέρ που ήταν ανταγωνιστικός κι αποφασισμένος για τη νίκη.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ πιο ανταγωνιστικό μπάσκετ, με την Team LeBron να παλεύει για να μαζέψει τη διαφορά και την Team Giannis να την κρατάει κοντά στους δέκα, στο συνολικό σκορ. Με το σκορ στο 40-39 υπέρ της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς ο Νικ Νερς κάλεσε timeout, για να κάνουν οι παίκτες του λάθος, να βάλει βολή για το 41-39 ο Γουέστμπρουκ και να καρφώσει ο Γκομπέρ για την ισοπαλία (41-41) στα 2.2″. Ο Γουέστμπρουκ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και η Team Giannis μπήκε στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων.

Ο πρώτος στους 157 θα έπαιρνε τη νίκη, ο Γουέστμπρουκ μπήκε με τρομερή φόρα και μείωσε γρήγορα στους τέσσερις (137-133), ο Γιάννης έκοβε όποιον Λέικερ έβρισκε μπροστά του, ο ΛεΜπρόν γκρίνιαζε στους διαιτητές και το ματς έμοιαζε κυριολεκτικά με επίσημο αγώνα! Τα πολλά φάουλ οδήγησαν σε πολλές βολές, σε ακόμη περισσότερα παράπονα, ακόμη και challenge είδαμε με το σκορ στο 152-152, όταν οι διαιτητές έδωσαν φάουλ υπέρ του Εμπίντ που τελικά μετατράπηκε σε τζάμπολ.

Λίγο αργότερα challenge έκανε η ομάδα του Γιάννη, για να αποδειχθεί κανονικό το μπλοκ του στον ΛεΜπρόν Τζέιμς με το σκορ στο 153-154. Ο Εμπίντ με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (155-156) και κράτησε την παρέα του Greek Freak ζωντανή, όμως ο Άντονι Ντέιβις κέρδισε στη συνέχεια φάουλ, έβαλε τη δεύτερη βολή κι έδωσε στην ομάδα του τη νίκη.

MVP αναδείχθηκε ο Κουάι Λέοναρντ που πήρε το πρώτο βραβείο με το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ. Ο σούπερσταρ των Λος Άντζελες Κλίπερς σκόραρε 30 πόντους από 3/4 δίποντα και 8/14 τρίποντα, μάζεψε επτά ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και έκλεψε δύο μπάλες, ήταν καταπληκτικός στο πρώτο μέρος και άξια ξεχώρισε από τους συμπαίκτες του.

Οι περίοδοι: 41-53, 92-83, 133-124, 155-157.

TEAM GIANNIS (Νερς): Αντετοκούνμπο 25 (12/21 σουτ, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ), Σιάκαμ 15 (6 ριμπάουντ), Εμπίντ 22 (8/11 δίποντα, 6/8 βολές, 10 ριμπάουντ), Γουόκερ 23 (5/11 τρίποντα), Γιανγκ 10 (2 τρίποντα, 10 ασίστ), Αντεμπάγιο 8, Μπάτλερ 4, Μίντλετον 5 (1), Ίνγκραμ 2, Γκομπέρ 21 (10/11 δίποντα, 11 ριμπάουντ), Λόουρι 13 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μίτσελ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

TEAM LEBRON (Βόγκελ): Ντέιβις 19 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 μπλοκ), Τζέιμς 23 (2/10 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Λέοναρντ 30 (8/14 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Χάρντεν 11 (3), Ντόντσιτς 8 (2), Σαμπόνις 2, Τέιτουμ 6, Γιόκιτς 5 (1), Πολ 23 (7/11 τρίποντα, 6 ασίστ), Γουέστμπρουκ 6, Σίμονς 17 (8/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπούκερ 6.

Όλοι οι νικητές του NBA All Star Game στις επιμέρους κατηγορίες το Σάββατο (15/02)

Σούπερ θέαμα απόλαυσαν οι θεατές του All Star Game στο Σικάγο, ειδικά στους διαγωνισμούς των καρφωμάτων (σήκωσε την κούπα ο Ντέρικ Τζόουνς) και τριπόντων (νίκησε ο Μπάντι Χιλντ με σουτ στο τέλος).

Σ’ έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς καρφωμάτων στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Ντέρικ Τζόουνς νίκησε τον Άαρον Γκόρντον μετά από δύο παρατάσεις και απίθανες συγκινήσεις.

Η «μονομαχία» των δυο στον τελικό του διαγωνισμού καρφωμάτων θα μνημονεύεται για πολύ καιρό από το σημερινό ΝΒΑ All-Star Weekend. Ντουάιτ Χάουαρντ, Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ, Άαρον Γκόρντον και Πατ Κόνανγκτον ήταν οι φετινοί διαγωνιζόμενοι.

Με το… καλημέρα ξεχώρισαν οι Γκόρντον και Ντέρικ Τζόουνς οι οποίοι τελικά πήγαν στον τελικό, με τον άσο των Μάτζικ να έχει δύο 5οάρια, ενώ τον Τζόουνς να παίρνει το εισιτήριο με 96 πόντους.

Ο σμολ φόργουορντ / πάουερ φόργουορντ απέδειξε πως δεν έχει πάρει τυχαία το παρατσούκλι «Airplance mode» και στον τελικό του διαγωνισμού κατάφερε να επικρατήσει του φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος έλαμψε με τα «50άρια» του και δεν κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά σε ισάριθμες συμμετοχές στην καριέρα του. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με το παρακάτω βίντεο να μιλάει από μόνο του για έναν αξέχαστο διαγωνισμό.

Με… buzzer beater νίκησε στον διαγωνισμό τριπόντων ο Χιλντ

Οκτώ σπουδαίοι σουτέρ μονομάχησαν στον διαγωνισμό τριπόντων, με τον Μπάντι Χιλντ να βάζει το τελευταίο σουτ και να κατακτά το τρόπαιο στο United Center του Σικάγο απέναντι στον Ντέβιν Μπούκερ.

Γιανγκ, Γκρέιαμ, Ρόμπινσον, Μπούκερ, Μπέρτανς, Χάρις, Χιλντ και ΛαΒιν ήταν οι συμμετέχοντες. Ωστόσο, ο Μπάντι Χιλντ ήταν ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων του ΝΒΑ All-Star Weekend.

Ο σούτινγκ γκαρντ των Κινγκς με «χτύπημα» την τελευταία στιγμή του τελικού κατάφερε να κλέψει την πρωτιά από τον Ντέβιν Μπούκερ. Ο ταλαντούχος παίκτης των Σανς προηγείτο με 26 πόντους, αλλά ο Χιλντ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και με buzzer beater κατάφερε να γίνει ο νέος νικητής.

A’ γύρος

Τρέι Γιανγκ (Χοκς) 15
Ντεβόντε Γκρέιαμ (Χόρνετς) 18 (*)
Ντάνκαν Ρόμπινσον (Χιτ) 19 (*)
Ντέβιν Μπούκερ (Σανς) 27 (**)
Μπάντι Χιλντ (Κινγκς) 27
Ντάβις Μπέρτανς (Γουίζαρντς) 26 (*)
Ζακ ΛαΒίν (Μπουλς) 22
Τζο Χάρις (Νετς) 22 (*)

Τελικός

Ντάβις Μπέρτανς (Γουίζαρντς) 22 (*)
Ντέβιν Μπούκερ (Σανς) 26 (*)
Μπάντι Χιλντ (Κινγκς) 27

*Μία πράσινη μπάλα από τα εννέα μέτρα.
**Δυο πράσινες μπάλες από τα εννέα μέτρα.

Νικητής ο Αντεμπάγιο στο «Skills Challenge»

Οι Μπέβερλι και Τέιτουμ που στο παρελθόν έχουν νικήσει στο skills challenge αποκλείστηκαν νωρίς κι ο Μπαμ Αντεμπάγιο νίκησε στον τελικό τον Ντομάντας Σαμπόνις για να κάνει την έκπληξη στον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων.

Ο παίκτης των Μαιάμι Χιτ, ο Πάτρικ Μπέβερλι των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Σπένσερ Ντινγουίντι των Μπρούκλιν Νετ, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (που πήρε τη θέση του τραυματία Ντέρικ Ρόουζ), ο Κρις Μίντλετον των Μιλγουόκι Μπακς, ο Ντομάντας Σαμπόνις των Ιντιάνα Πέισερς, ο Πασκάλ Σιάκαμ των Τορόντο Ράπτορς και ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς, ήταν οι συμμετέχοντες σε έναν πολύ όμορφο και αδικημένο διαγωνισμό.

Οι Αντεμπάγιο και Σιάκαμ στο ξεκίνημα, άφησαν εκτός Ντινγουίντι και Μπέβερλι, αντίστοιχα, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Μίντλετον-Σαμπόνις, κόντρα σε Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Τέιτουμ. Στον ημιτελικό ο Αντεμπάγιο νίκησε το Σιάκαμ και ο Σαμπόνις τον Μίντλετον.

Ο φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ, ήταν ασταμάτητος και στον τελικό, εκεί όπου επικράτησε του Λιθουανού των Ιντιάνα Πέισερς κι έτσι, έγινε ο φετινός νικητής του διαγωνισμού επιδεξιοτήτων του ΝΒΑ!

«Καυστική» δήλωση Αντετοκούνμπο για Χάρντεν

Μία δήλωση που έχει ήδη αρχίσει να συζητείται στις ΗΠΑ, έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αμέσως μετά το τέλος του All Star Game, αφού στην ουσία πέταξε… μπηχτή στον Τζέιμς Χάρντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Greek Freak» ρωτήθηκε για την τακτική της ομάδας του στην τελευταία περίοδο, όπου και σκόραρε ελάχιστα, επιτρέποντας την ανατροπή της Team Lebron και τελικά την ήττα.

Ο έλληνας σούπερ σταρ τόνισε ότι το πλάνο τους ήταν να επιτεθεί όποιος μαρκάρεται από τον Χάρντεν «καυτηριάζοντας» έτσι τις αμυντικές δυνατότητες του… αντιπάλου του πέρυσι για το βραβείο του MVP. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο παίκτες φαίνεται να βρίσκονται σε κόντρα, με τον Χάρντεν να μην παραδέχεται ποτέ την ανωτερότητα του Αντετοκούνμπο την περσινή σεζόν και τη ανάδειξή του σε κορυφαίο της κανονικής περιόδου.

Giannis says the plan was to attack James Harden in the 4th quarter

“Offensively we just tried to find whoever James Harden was guarding”

( @TheAthleticNBA ) pic.twitter.com/H4UXzjRqG0

NBA Central (@TheNBACentral) February 17, 2020

Πηγή: NBA All Star Game: Απίστευτο σόου στο Σικάγο, με λάμψη από Αντετοκούνμπο – Τιμήθηκε η μνήμη του Κόμπι Μπράιντ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα