Moody’s: «Πιστοληπτικά αρνητικό» το αδιέξοδο ΔΝΤ – Ευρωζώνης, για την Ελλάδα

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s με σημείωμά του σχετικά με την Ελλάδα κάνει λόγο για αδιέξοδο γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα το οποίο είναι «πιστοληπτικά αρνητικό» και αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, όπως και τον κίνδυνο «επαναδιαπραγμάτευσης» του ελληνικού προγράμματος μετά τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.

Σημείωμα του οίκου αναφέρει πως, το αδιέξοδο μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης είναι «πιστοληπτικά αρνητικό» για την Ελλάδα, λέγοντας πως ενέχει «αριθμό κινδύνων» για τη χώρα, καθώς πιέζει την κυβέρνηση να πάρει περισσότερα μέτρα.

«Η κατάσταση», όπως αναφέρει ο Moody’s, «αυξάνει το ρίσκο πρόωρων εκλογών, δεδομένου του πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση και της ισχνής της πλειοψηφίας στη Βουλή».

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο οίκος, «το αδιέξοδο αυξάνει το ρίσκο να χρειαστεί να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης το πρόγραμμα για το χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Το σημείωμα του οίκου, σύμφωνα με το Reuters, δεν συνιστά επανεκτίμηση της ελληνικής πιστοληπτικής αξιολόγησης, η οποία βρίσκεται στο Caa3 με σταθερές προοπτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα