504 μέρες στα παρκέ! Όταν οι άλλοι σταματούν ο... Σίνγκλετον συνεχίζει!


​Ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε το βράδυ της Πέμπτης (9/2) στην 13η νίκη του στη φετινή Euroleague, καθώς επικράτησε της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ με 81-72.

Κομβικοί για τους γηπεδούχους ήταν οι Μάικ Τζέιμς (15 πόντοι, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ), Γιάννης Μπουρούσης (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και Τζέιμς Φελντέιν (16 πόντοι με 4/6 τρίποντα), όμως κορυφαίος του παρκέ ήταν,

για ακόμα μία φορά, ο Κρις Σίνγκλετον.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ πάτησε παρκέ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του (32:07") και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 17 πόντους (1/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ, συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης.

Παράλληλα, ο 27χρονος άσος έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και πως είναι... φρέσκος, παρά το γεγονός πως αγωνίζεται χωρίς σταματημό από την αρχή της σεζόν 2015/2016! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Σίνγκλετον συμπληρώνει αισίως... 504 μέρες συνεχούς δράσης στα παρκέ και όμως μοιάζει ασταμάτητος!

Λόκο, Κίνα και... εξάντληση

Την περσινή σεζόν, ο Αμερικανός άσος ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της τρομερής πορείας της Λοκομοτίβ Κουμπάν μέχρι το Final Four και την 3η θέση της Euroleague.

Ο έμπειρος άσος αγωνίστηκε και στα 31 παιχνίδια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στην περσινή διοργάνωση, πατώντας παρκέ για 21:39 λεπτά μέσο όρο. Ο Σίνγκλετον ήταν πάντα παρών στα... κρίσιμα λεπτά των παιχνιδιών, ενώ, στη διάρκεια της σεζόν μέτρησε 8,4 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 1 ασίστ ανά ματς.

Παράλληλα, ο 27χρονος άσος αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια και στο πρωτάθλημα της VTB League, με την μέση συμμετοχή του να κυμαίνεται στα 21:44 λεπτά ανά αγώνα (μαζί με 9,4 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα). Η πρόσθεση βγάζει τον αριθμό-ρεκόρ των 63 παιχνιδιών, η πλειοψηφία των οποίων ήταν σε μεγάλη ένταση.

Όπως είναι φυσικό, η επιβάρυνση σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο ήταν μεγάλη. Ο Σίνγκλετον... κουβάλησε μεγάλο φορτίο σε όλη την διάρκεια της σεζόν, και πολλοί θα περίμεναν πως θα επιζητούσε την καλοκαιρινή ξεκούραση, ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος τη φετινή χρονιά.

Λίγες μέρες μετά το τέλος του Final Four του Βερολίνου, ο Σίνγκλετον συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Anhui Wenyi, στην οποία και έμεινε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ο Αμερικανός άσος ενσωματώθηκε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού Superfoods στις αρχές του Σεπτεμβρίου, οπότε οι ανάσες που πήρε ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές, έστω και αν το πρωτάθλημα της Κίνας είναι χαμηλότερου επιπέδου και πιο αργού τέμπο.

Βέβαια, οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις από το φθινόπωρο του 2015 δεν πτόησαν σε καμία περίπτωση τον έμπειρο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος βρίσκεται στα «κόκκινα» και φέτος. Με εξαίρεση μία ελαφριά θλάση στα τέλη του Ιανουαρίου που τον άφησε για λίγο στα «πιτς», ο Σίνγκλετον πραγματοποιεί μία γεμάτη σεζόν, μετρώντας ήδη 22 συμμετοχές στην Euroleague, 15 στην Stoiximan.gr Basket League αλλά και 2 παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδας.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό το γεγονός πως από τα 21:39 λεπτά της περσινής σεζόν, ο Σίνγκλετον έχει ανέβει στα 26:34 λεπτά μέσο όρο στη φετινή Euroleague, ενώ, παράλληλα, αγωνίζεται και 23 λεπτά ανά παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά, σε αυτό το γεγονός έχει συντελέσει και ο σοβαρός τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ, που έδωσε παραπάνω χρόνο και χώρο στον Σίνγκλετον, ο οποίος με την σειρά του έχει εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ και παρουσιάζει εξαιρετικά νούμερα (11,4 πόντοι, 5,8 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα, 1,1 ασίστ στην Euroleague και 11 πόντοι, 5,6 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα, 1 ασίστ στην Stoiximan.gr Basket League).

Συμπερασματικά: O Κρις Σίνγκλετον έχει ήδη αγωνιστεί σε 39 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, η οποία δεν έχει μπει καλά-καλά στην τελική της ευθεία. Στο καλεντάρι των αγωνιστικών υποχρεώσεων μένουν ακόμα 8 παιχνίδια της Regular Season της Euroleague, αλλά 10 από αυτή της Stoiximan.gr Basket League και, φυσικά, ο τελικός Κυπέλλου με τον Άρη. Χωρίς να υπολογίζονται τα πλέι-οφ, εντός και εκτός Ελλάδας...

Ζήτημα διαχείρισης

Αυτό ακριβώς το γεγονός έχει προκαλέσει ένα σημαντικό ζήτημα και μία μεγάλη ανάγκη της διαχείρισης του Αμερικανού φόργουορντ. Ο Σίνγκλετον, εκτός μίας ελαφριάς θλάσης, δεν έχει παρουσιάσει μυϊκούς τραυματισμούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την αγωνιστική κατάσταση του Αμερικανού άσου.

Από εκεί και πέρα, η απουσία του Τζέιμς Γκιστ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, κάνουν τον Σίνγκετον... άκρως απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Ο έμπειρος άσος μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ, «ανοίγει» ιδανικά το παρκέ με το πολύ καλό του μακρινό σουτ, βοηθά τρομερά στο αμυντικό κομμάτι και «δένει» με την παρουσία του την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίζει πολλά πάνω στον Σίνγκλετον και είναι δεδομένο πως δεν έχει πρόθεση να μειώσει ή να... προσέξει τα λεπτά της συμμετοχής του, τουλάχιστον στην Euroleague. Ο Αμερικανός άσος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, συνεισφέρει σε όλους τους τομείς και κάθε σκέψη για... προστασία ή περιορισμό είναι μάλλον ουτοπική.

Ο Σίνγκλετον θα έχει πιθανότατα την ευκαιρία να πάρει τις απαραίτητες ανάσες του σε κάποια θεωρητικά εύκολα παιχνίδια της Stoiximan.gr Basket League (όπως αυτά με την Δόξα Λευκάδας, το Λαύριο και τα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ) και, άπαντες στις τάξεις των «Πράσινων» ευελπιστούν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα